Toto neuniklo pozornosti celé řady svědků. K nehodě policejního vozu došlo uplynulý pátek 10. února po 13:00 hodině v Okružní ulici.

Na rozdíl od smrtelné srážky z Olomoucké ulice z předloňského srpna, kdy služební vůz smetl starší ženu jedoucí na motorce, se tentokrát jednalo o pouhý „ťukanec“. Přesto se rozproudila živá debata na téma četnosti průjezdů policejních vozů se zapnutými houkačkami.    

Na páteční havárii policejního vozu Večerník upozornila celá řada svědků. Bezprostředně poté jsme se obrátili na tiskovou mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, která událost potvrdila. „Řidič služebního vozidla se se spuštěnými výstražnými světly otáčel do protisměru z důvodu zastavení vozidla, ale přehlédl vozidlo Škoda Fabia jedoucí z druhé strany a z boku do něj narazil,“ reagovala na podnět Miluše Zajícová s tím, že nehoda se obešla bez zranění a škoda byla předběžně stanovena na 160 000 Kč. „Dechové zkoušky u řidičů byly negativní. Okolnosti nehody jsou v šetření,“ dodala. 

Událost mimo jiné vzbudila poměrně širokou diskusi na sociálních sítích, kde se lidé mimo jiné shodovali na výrazném nárůstu počtu policejních vozů jezdících po Prostějově se zapnutými houkačkami. „Pracuji v centru města. Podle četnosti používání policejní sirény se buďto rapidně zhoršila bezpečnostní situace, nebo policie omezuje ostatní účastníky silničního provozu i v případech, kdy to dříve nebylo třeba,“ vyjádřil se například Jan Tabery.