Jeden přípravný zápas, řada tréninkových jednotek a několik dohod ohledně přesunů hráčů. Dění v 1.SK Prostějov už prostě nabírá před startem jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2022/2023 na obrátkách. Uplynulý týden byl totiž plný novinek. Navíc se zdá, že už s předstihem je kádr Prostějova téměř kompletní a čekají ho pouze kosmetické změny.

Únor je veskrze o přípravných zápasech a o podpisech. Další prověrku prožilo mužstvo kouče Šustra koncem týdne, když v Olomouci-Řepčíně remizovalo s rezervou Sigmy 1:1. Musel přitom dorovnávat nepříznivý stav. To se podařilo i přesto, že v sestavě Prostějova chyběla řada zkušenějších hráčů. „Příprava probíhá podle plánu. Jediné, co do toho zasahuje, jsou drobná zranění: Schaffartzik má nakopnutý nárt, Koudelka si namohl zadní stehno, Stříž pro změnu přední. Nejsou to ale žádná vážná zranění, jen kluci prozatím tolik nenaskočili do zápasů,“ okomentoval absence trenér Pavel Šustr.

K vidění v dresu eskáčka naopak byla řada novějších tváří v akci. Do hry zasáhli třeba Malec, Rolinek, Gabriš, Moučka a také Chvěja. „Malec je už vyřešený, teď se dodělává Gabriš, chtěli bychom mu dát smlouvu. Tam je to ale trochu komplikované kvůli kompenzaci, což řešíme. S hráčem a manažerem už domluveni jsme,“ osvětlil situaci kolem některých hráčů Ladislav Dudík, sportovní ředitel prostějovského klubu. A už v zápase s Kroměříží se představil také odchovanec Baníku Ostrava Ondřej Chvěja, který nastoupil i proti rezervě Sigmy. „Jsme domluvení s Pardubicemi, kde hráč hostoval, s Baníkem i hráčem. Mělk by jít k nám na hostování s opcí,“ prozradil Dudík s tím, že dohodnuto je také hostování Davida Moučky z Vyškova.

Kádr Prostějova tak dostává finální podobu. Lépe obsazený než v podzimní části by měl být zvláště útok. Konkurence je nyní ve všech řadách. „V současné době máme devatenáct hráčů a tři gólmany. Vypadá to, že jedničkou by měl být Vejmola a jeden ze dvojice Krynskyi – Bárta půjde na hostování,“ konstatoval Ladislav Dudík. Shání tedy vůbec Prostějov ještě nějaké posily? „Ještě pořád manažeři nabízí hráče. Ale že bychom potřebovali, to teď ne. Musela by to být nějaká bomba,“ míní sportovní ředitel 1.SK Prostějov.