Už dobrou půl hodinu před slavnostním zahájením masopustu se mohli návštěvníci těšit na zaplněné stánky, ale také živé ovečky, či osla. Jediným neduhem bylo nepříznivé počasí, které v podobě přeháněk přetrvávalo. Jak se ale blížila desátá hodina, tak se také počet kapek snižoval a i přes vydatný déšť v noci mohl masopust proběhnout tak, jak jsou na něj obyvatelé z posledních let zvyklí.

O slavnostní úvod se postaral stejně jako v minulých letech moderátor celého programu a hlavní bubeník programu Marek Tichý, který je pro prostějovské publikum velmi známou a populární postavou. „Budeme si hrát, budeme zpívat a tančit. Samozřejmě se i dobře napijeme a najíme. Slyšel jsem i něco o suchém únoru, ale mě to upřímně moc dlouho nevydrželo a ta čtvrt hodina byla asi nejhorší v mém životě,“ pobavil hned na úvod zaplněný hlouček před sebou Tichý.

Letos ale přišla změna v jiném podání. Primátora města vinou zdravotní indispozice nahradila úvodním slovem první náměstkyně Milada Sokolová, pro kterou si do davu přišel sám řezník „Krkovička“, který si následně našel i náměstky Marcelu Župkovou, Jiřího Pospíšila a Miloše Sklenku, kteří doplnili partu na pódiu. „Jsem moc ráda, že se tu po roce opět setkáváme a počasí, které vypadalo, že nám přát nebude se snad na celý den uklidnilo. Chtěla bych všem popřát, aby si tento den náležitě užili a samozřejmě dávám povolení k všeobecnému veselí,“ odšpuntovala Sokolová letošní ročník a za bubnování Tichého vyrazily masky všeho druhu společně s kozlem a medvědem na slavnostní průvod kolem náměstí, do kterého se připojila i řada návštěvníků. O kus dále už čekal i vepřík Pepík na svůj osud, kde ho následně řezník Krkovička pověsil na háky a povyprávěl dětem příběh tohoto čuníka.

 

Podrobné zpravodajství a exkluzivní rozhovory z prostějovského Masopustu najdete v tištěném vydání Večerníku, které vychází v pondělí 20. února