„Lazaret, kde se hledala každá zdravá noha“, tak by se dala s  nadsázkou popsat situace v Klenovicích na začátku letošní sezóny. Během prvních kol se navíc marodka ještě zvýšila. Postupně se ale vyprázdnila a s ní se zase začaly vracet dobré výkony a bodové zisky. Nakonec stíhací jízda úvodních ztrát skončila velmi dobře a mužstvo díky pětadvaceti bodům skončilo na třetím místě po podzimní části. V té jarní by dle kouče Vladimíra Horáka (na snímku) svou pozici minimálně rádo udrželo.

Ač to na začátku soutěžního ročníku nevypadalo, tak se nakonec Klenovicím podařilo dostat až na medailové pozice. „Se třetím místem po podzimu jsem velmi spokojen. Obzvláště po tom úvodu, kdy nás potkával jeden malér za druhým. Poprvé v životě jsem zažil situaci, že jsme museli utkání dokonce odkládat, protože jsme neměli kde brát. Postupně se do toho kluci vraceli, a jak nás přibývalo, šly naše výkony nahoru. Za třetí místo tak můžeme vděčit hlavně druhé polovině podzimu. Snad na ni na jaře navážeme,“ prozradil úvodem Vladimír Horák.

Klíčovým faktorem výkonů i bodového zisku Klenovic byla situace po zdravotní stránce. „Start byl opravdu kritický. Zranily se nám obě hlavní posily Martin Hirsch i Petr Poláček, kteří citelně scházeli. Hodový zápas doma pak dopadl ještě hůř, vypadl nám Rozehnal a Pytela. Především v případě Rozehnala to byla velká ztráta. Je to kapitán a může zastat řadu postů. V průběhu času se pak do sestavy vrátil Hirsch a Poláček, čímž se naše hra zase velmi zvedla. Po návratu Rozehnala jsem byl velmi spokojen s tím, co jsme předváděli,“ ohlédl se za podzimem kouč.

Tabulka je ale velmi vyrovnaná, a pokud bude chtít mužstvo udržet svou pozici, musí pravidelně bodovat. „Uvidíme, jak to bude v průběhu jara vypadat, ale myslím si, že ta situace se příliš měnit nebude a bude to vyrovnané. Když dvakrát prohrajeme, najednou můžeme být klidně i desátí, takže musíme pracovat od prvního duelu a snažit se postavení udržet, protože mezi první trojkou bychom rádi skončili. A nemůžu říct, že by se nám tam nelíbilo. Na začátek nás čekají tři venkovní duely, což bude náročné, ale věřím, že i z venku můžeme body odvézt,“ přidal lodivod k vyrovnanosti i jarním ambicím.

Změny se v kádru očekávat příliš nedají. Maximálně by se mělo jednat o výměnu jednoho muže. „Do mužstva bych nechtěl během zimní pauzy sahat, byl bych rád, kdyby se nám podařilo zůstat pohromadě. Zatím, co mám zprávy, tak to ale na jeden odchod vypadá, k tomu by však měl být i jeden příchod. Obě jména bych si ale ještě nechal pro sebe,“ přiblížil aktuální stav trenér.

Příprava pak bude probíhat v Klenovicích ryze v domácích podmínkách. „Připravujeme se v domácím prostředí a nikam se nechystáme. Scházíme se pravidelně v úterý a pátek na naší umělce a máme k tomu i nějaké výběhy. V březnu nás pak budou čekat tři přáteláky, kde odehrajeme dva na umělce a jeden v domácím prostředí. Jednat by se mělo o Vrahovice, Dub nad Moravou a Slatinice. Hlavně abychom od začátku jara byli bez marodky,“ dodal na závěr přání Vladimír Horák.