Konec příprav, konec ladění. Teď už se jede naostro. Prostějov o nadcházejícím víkendu vyrazí poprvé na jaře do mistrovského utkání. Soupeřem mu bude čtvrtý celek podzimní tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Varnsdorf. Eskáčko přitom bude mít výhodu domácího prostředí.

 

Start do jara tedy bude opravdu ostrý. Vlastně možná více, než by se na první pohled mohlo zdát. Tým hlavního trenéra Šustra totiž bude do značné míry napravovat ne zcela povedené výsledky ze startu probíhajícího ročníku 2022/2023, a naopak zároveň navazovat na výbornou šňůru neprohraných utkání z konce podzimní části.

Zejména se však bude opakovat scénář z léta. Stejně jako během něj, tak i nyní potkaly Prostějov nemalé ztráty v kádru. Pryč je Omale, pryč je Kušej, odešel také Zapletal, profesionální kariéru ukončili Machynek a Gáč. To je dohromady pět opor, které pravidelně působily v základní sestavě. Pryč jsou rovněž hráči, kteří na Hané byli během podzimu na hostování. Eskáčko zkrátka obměnilo velkou část týmu. A tak jej čeká ještě něco týdnů sehrávání.

Na druhou stranu dorazili úplejeři, kteří už něco odkopali. Ondřej Chvěja a Martin Rolinek jsou mladí, nicméně už poměrně zkušení borci, kteří rozhodně mají týmu co dát. David Moučka zase přesvědčil v přípravě, jako velmi důležitá posila se může ukázat brankář Luděk Vejmola, v osmadvaceti letech by měl být na vrcholu sil. Zkušeným hráčem, který přeci jen ještě jeden v sestavě chyběl, je Tomáš Malec. A to navíc do útoku.

Právě ofenzíva může být trochu nečekaně hlavní zbraní eskáčka. I když odešel Vasil Kušej, kádr nadále disponuje jmény jako Píchal, Pinc, Bartolomeu a Koudelka, přičemž se nově přidal Tomáš Malec, který už ukázal, že umí dávat větší množství gólů. Pokud se zapojí šikovně kraj zálohy, může eskáčko jít ofenzivou hodně nahoru. Při pohledu na tým se zdá, že byl doplněný dobře, ztráty se podařilo zacelit. A i když to v přípravě na hřišti místy skřípalo, můžeme se určitě těšit na zajímavé a často vítězné zápasy eskáčka.

 

Servis před startem F:NL najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 27. února