Ani upozornění od provozovatele haly očividně nefunguje, aby se chod nastalé situace narovnal. Problematický stánek u hlavního vchodu, o kterém Večerník již dvakrát informoval, totiž jede i nadále bez souhlasu provozovatele. Jeho povolení je přitom možné, ale musí být dodrženy požární a bezpečnostní podmínky.

Především však musí být prvně upravena smlouva a cena Sportcentra – DDM Prostějov tak, aby tato položka byla dovyřízena. Na to však vedení Jestřábů čekat nechce, a i přesto, že by zde nyní žádný mobilní stánek fungovat neměl, tak během duelu s pražskou Slavií se v něm s prodejem vesele pokračovalo.

Na zápasech hokejových Jestřábů naleznou fanoušci více občerstvovacích stanovišť. Tím problémovým, které se řeší už více než měsíc, je to při vstupu od vestibulu, který dlouhodobě zasahoval i do míst pro nouzový východ a nesplňoval kromě smluvních norem ani ty bezpečnostní. Po zprávě hasičů bylo rozhodnuto o tom, že stánek v této podobě už provozovatel rozmístit přes vyznačenou část nesmí. „Při provozu stanoviště občerstvení v jihovýchodním rohu haly zimního stadionu nesmí být zhoršeny podmínky evakuace z prostoru haly. Z toho důvodu musí být zachován minimální evakuační koridor podél hrazení ledové plochy šířky minimálně 2,5 metru vedoucí k únikovým východům z haly. Zařízení stanoviště občerstvení musí být umístěno tak, aby byl zachován volný průchod osob podél hrazení ledové plochy (mezi hrazením a zařízením občerstvení) šířky minimálně 2,5 metru,“ stojí v prohlášení požárního technika Karla Tomana.

V sobotu proti Slavii tak už fanoušci nenašli tradiční stan, který vymezoval plochu stánku. Celkově se jeho prostor zmenšil, aby do koridoru pro případnou evakuaci nezasahoval. Jenže jinak se vesele prodávalo dál. Že za ním mělo být dle letní dohody vedení LHK Jestřábi a SK 1913 již dávno otevřen bufet, jehož výtěžek měl sloužit hokejové mládeži, to generálního manažera účastníka Chance ligy a olomouckého podnikatele Jaroslava Luňáka, který slovo chlapa porušil již vícekrát, evidentně ani po tolika dnech netrápí. Svědomí-nesvědomí…

Vedení Jestřábů přitom bylo upozorněno i na to, že mobilní stánek s občerstvením by nyní neměl být využíván a do budoucna bude jeho provoz umožněn pouze za předpokladu smluvních úprav a změny ceníku nájemného! Po částečném a provizorním vyřešení bezpečnostně-požární hrozby aby se vlk nažral a koza zůstala celá, tak stále ještě není vyřešena část smluvní, ale stánek na onom místě funguje i přes tuto výzvu. Pro některé tak očividně opravdu neplatí nejen dohody, ale ani smluvené podmínky.

Další osud celé záležitosti nyní bude záležet na vedení města, která může prodejní místo buď posvětit, nebo zakázat, dle toho také následně upravit ceník za pronájem zimního stadionu. Jenže na úterním zastupitelstvu o této kauze nepadla ani zmínka. „A já jsem za to rád. Jsem přesvědčen, že to není záležitost pro zastupitelstvo. Tyto záležitosti musí řešit náměstek pro školství a sport, ředitel Sportcentra a zástupci obou klubů. Ihned po skončení probíhající sezóny zasednou ke stolu a musí najít řešení.,“ uvedl v exkluzivním rozhovoru pro Večerník primátor František Jura.