Nikdy neříkej nikdy. To stoprocentně platí o situaci v jediném lyžařském areálu na Prostějovsku. Přestože ještě poslední únorový víkend vše nasvědčovalo tomu, že provoz sjezdovky v Kladkách se už letos obnovit nepodaří, uprostřed uplynulého týdne se rozjel kratší vlek Poma. Ten by měl zájemcům sloužit i o nadcházejících jarních prázdninách v tomto týdnu.

 

V uplynulém čísle Večerníku jsme po rozhovoru s předsedou TJ Sokol Kladky avizovali konec lyžařské sezóny na Prostějovsku. Jenže to bylo předčasné. Provozovatelé se po uzávěrce vydání nakonec rozhodli jinak a začátkem uplynulého týdne se pustili do zasněžování. Během dvou posledních únorových dní a nocí se jim sjezdovku podařilo dosněžit. Provoz v Kladkách tak opět zahájili večerním lyžováním ve středu 1. března. Kratší vlek Poma vydržel v provozu i po oba dny uplynulého víkendu.

„Na dosněžení dalších částí areálu budeme intenzivně pracovat. Pokud vše dobře půjde, měl by areál zůstat v provozu i po celý následující týden, kdy jsou na Prostějovsku jarní prázdniny. Dá se přitom předpokládat, že se u nás bude lyžovat bez front,“ objasnil Večerníku Jiří Křeček z TJ Sokol Kladky spravující areál. Do Kladek je možné vyrazit i bez lyží. Kdo by měl chuť si například zabobovat, tak na okraji sjezdovky se dle provozovatelů nějaké to místo najde.