Česká fotbalová reprezentace na konci března otevře svou kvalifikační pouť směrem k mistroství Evropy zápasy s Polskem a v Moldavsku. Chybět v ní nebude ani rodák ze Skalky a útočník Sigmy Olomouc Mojmír Chytil, který si svými výkony řekl o druhou pozvánku v řadě. Kouč Jaroslav Šilhavý nominoval i šest nováčků. Jedním z nich je bývalý hráč Prostějova David Jurásek, který momentálně nastupuje ve Slavii.

Stopa z Prostějova se tak i nadále rozrůstá na reprezentačním poli. Mojmír Chytil o sobě dává vědět každý týden v nejvyšší české soutěži a od léta spojí své umění se Slavií. Podaří se mu napodobit skvělý debut i v rámci kvalifikačních soubojů? O tom napoví utkání s Polskem (24.3.) a Moldavskem (27.3.). Prvního startu za národní tým by se mohl dočkat také David Jurásek, který svou kariéru nastartoval v dresu Prostějova a po dobrých výkonech v sešívaném dresu na něj nezapomněl ani kouč reprezentace.

Třetím jménem spjatým s Prostějovem je v rámci nominací Vasil Kušej, který se stejně jako na podzim objevil v nominaci reprezentace do 21 let, kterou čekají přípravné utkání a v červnu vrchol v podobě mistroství Evropy.