Pro korfbalisty SK RG Prostějov skončí základní část extraligy dospělých ČR 2022/23 domácím střetnutím proti PKC Náchod, jež se bude hrát o týden dříve v porovnání s původním termínem. Bylo totiž přeloženo na pátek 17. března od 20.00 hodin, dějiště v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho se nemění.

„Nám ani soupeři nevyhovoval termín 25. března, proto jsme se dohodli na změně. Co každopádně zůstává stejné, to je naše touha i povinnost jasně vyhrát. Náchod je při vší úctě nejslabším celkem soutěže a my ho musíme doma porazit rozdílem třídy,“ řekl důrazně hlavní trenér ergéčka Martin Uherka.

Hanácký tým obsadí po dlouhodobé fázi s téměř stoprocentní jistotou třetí místo, tudíž ho v první polovině dubna čeká semifinálová bitva v Českých Budějovicích nebo v Brně. „Teď ale zatím myslíme pouze na Náchod. Abychom nad ním jednoznačně zvítězili a tím se co nejlépe naladili právě na semifinále,“ zdůraznil Uherka.

Hned druhý den po zápase 10. extraligového kola pak přijde na řadu významná společenská událost pro všechny prostějovské korfbalisty, jejich kamarády i přátele. A také pro zájemce z řad široké veřejnosti. KORFBÁL 2023 proběhne v sobotu 18. března od 18.30 hodin v hale Sportcentra DDM. „Loni jsme zorganizovali takový nultý ročník na zkoušku vyloženě jen pro členy klubu a jejich blízké. Tentokrát už chceme udělat regulérní ples se vším všudy, včetně klasického dress codu. Každý je srdečně zván a věříme, že se účastníci budou výborně bavit,“ uvedl předseda SK RG Prostějov Jan Mynařík k nadcházejícímu KorfBálu, jehož název je chytře vymyšlenou slovní hříčkou.