Jeden ze svých nejlepších turnajů v dosavadním průběhu extraligy žen ČR U22 absolvovaly mladé volejbalistky VK Prostějov v rámci 6. kola aktuálního ročníku 2022/23 této soutěže. Vyhrály totiž skupinu C o 7. až 9. místo v Praze, čímž pro příště postoupily do vyšší grupy B!

Na území hlavního města České republiky nejprve hanácké bojovnice přemohly papírově slabší Tatran Střešovice těsně 3:2. „Po předchozím náročném programu včetně čtvrtfinále první ligy žen na holky během utkání trochu dolehla fyzická i psychická únava. Od třetího setu však zabojovaly a zlepšením otočily nepříznivý vývoj zápasu,“ ocenil trenér vékáčka do dvaadvaceti let Zdeněk Sklenář.

O posun nahoru si to pak jeho svěřenkyně rozdaly s domácím kolektivem Lvi Praha, který smázly jednoznačně 3:0. „Nebylo to zdaleka tak jasné, jak by mohl napovídat třísetový výsledek, ale po většinu střetnutí jsme opravdu byli lepší. Hlavně koncovky děvčata zvládla na výbornou, za kvalitní výkon i prvenství v céčku zaslouží pochvalu,“ hodnotil spokojený Sklenář.

Před posledním kolem dlouhodobé části extraligy U22 je prostějovský tým průběžně osmý, teoreticky ještě může atakovat sedmou i šestou pozici, ovšem reálně zůstane na stávající příčce. Každopádně má jistý postup na závěrečný turnaj Final 8 celé soutěže, přičemž 2. dubna v sedmém dějství základní fáze přivítá doma silný Lanškroun, a dokonce i vedoucího favorita Olymp Praha.

„Bude to ideální příprava právě na Final Eight. Národní sportovní centrum Prostějov je v daném termínu obsazené jinou akcí, takže Olymp i Lanškroun vyzveme v letní hale, kde docela často trénujeme a dobře to tam známe. Kvalitní soupeře zkusíme co nejvíc potrápit,“ ujistil natěšený Sklenář.  

 

EXTRALIGA ŽEN ČR U22

Turnaj 6. kola, skupina C o 7. až 9. místo (Praha) – výsledky VK Prostějov: Střešovice 3:2 (15, -19, -15, 14, 6), Lvi Praha 3:0 (20, 20, 22). Pořadí: 1. VK Prostějov 5, 2. Lvi Praha 3, 3. Střešovice 1.

Průběžné pořadí soutěže po 6. kole: 1. Olymp Praha 62, 2. KP Brno 59, 3. Liberec 55, 4. Ostrava 49, 5. Lanškroun 42, 6. Hradec Králové 33, 7. Lvi Praha 32, 8. VK Prostějov 28, 9. Přerov 14, 10. Střešovice 12, 11. Uherské Hradiště 10, 12. České Budějovice 0 (odstoupily ze soutěže)