Hned první jarní víkend nabídne vzácnou návštěvu na prostějovském náměstí, kam v rámci letošní události jara zamíří kočár z Muzea kočárů v Čechách pod Kosířem. Slavnostní výprava historického cestovního kočáru jedoucího po mnoha místech Olomouckého kraje bude mít svou zastávku i v Prostějově. Chybět u toho nebude ani maršál Josef Václav Radecký z Radče.

 

„Dle cestovního řádu zavítá tento kočár do Prostějova nadcházející sobotu a poveze nejen maršála Radeckého, ale i další urozenou společnost v čele s váženým cechmistrem kočárnickým a doprovodem třinácti účinkujících. V programu se budete moci potkat s postavami dávné historie, tedy cechmistrem, mistrem kočím, lokaji a podkoními či muzikantem. V roli maršála vystoupí Václav Žmolík z Prahy za doprovodu jízdní hlídky několika mužů 1. hulánského regimentu pro ochranu všech cestujících,“ zve na tuto akci první náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Kočár plný vzácných osobností a zavazadel s sebou přiveze také dárečky, které na místě zastavení obdrží přítomné děti, návštěvníci se zase mohou těšit na velmi zajímavý program. „Jsme velmi rádi, že i naše město bude součástí tohoto velkolepého programu, a věříme, že se akce setká s příznivým ohlasem veřejnosti,“ doplnila Sokolová.

 

KDY: SOBOTA 25. BŘEZNA, 12.00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV

 

 

12 jaro letak