Kvintet Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, Karolína Muchová, Linda Nosková a Markéta Vondroušová bude 14. a 15. dubna bojovat proti tenistkám Ukrajiny o postup do finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové. Nominaci s tradiční prostějovslkou stopou určil kapitán Petr Pála, hrát se bude v tureckém Beleku.

„Na antuce to všechny holky umí, hlavě Krejčíková s Vondroušovou. Potěšil mě velký zájem o start v národním dresu, omluvily se pouze Petra Kvitová a Karolína Plíšková, což se vzhledem k tomu, kolik toho za Česko v minulosti odehrály, se to dá chápat,“ uvedl Pála.

Za necelý měsíc pocestují české tenistky v dobré náladě. Výsledky z posledních týdnů naznačují, že mají výbornou formu a velké šance na postup do klíčové fáze celé týmové soutěže. „Děvčatům se daří, je radost sledovat, jak hrají. V nominaci ještě může dojít ke změně, jediným důvodem by však bylo zranění, což si pochopitelně nepřejeme,“ poznamenal Pála, který poprvé nominoval Noskovou. „Za poslední výkony si to zaslouží. Postupně zapojujeme všechny mladé tenistky, věřím, že se z nich postupem času stanou opory,“ přeje si kapitán, který ukázal i na exprostějovskou hráčku Krejčíkovou, Kateřinu Siniakovou, kterou manažersky zastupuje TK PLUS Prostějov i dceru prostějovského rodáka, někdejšího fotbalisty Železáren Josefa Muchy Karolínu. Barvy eskáčka hájil i její bratr, dnes gólman Teplic Filip.

Ukrajinský šéf střídačky Michail Filima zatím nominoval čtveřici Marta Kosťuková, Dajana Jastremská, Katarina Zavacká a Ljudmila Kičenoková. V sestavě chybí Anhelina Kalininová, žebříčkově nejlépe postavená ukrajinská tenistka Kateryna Baindlová a Lesja Curenková. To se ovšem ještě může změnit. „V každém případě nás čeká velice silný soupeř, třeba Kosťuková teď vyhrála turnaj v Austinu,“ uvědomuje si Pála.