Říká se, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Naopak pouhý jeden cyklobus už má nepochybně tu moc konec zimy definitivně potvrdit. Je totiž jisté, že zanedlouho bude následován dalším a dalším. První cyklobus z Prostějova do obcí regionu vyrazí již v pátek 7. dubna. Na jeho provoz přispěje i prostějovská radnice. 

 

Milovníci kol se mohou těšit na novinku, kterou je trasa z Prostějova do Bouzova se zastávkou u olomoucké Tržnice. „V posledních letech pravidelně od dubna do září o víkendech vozí cyklobus turisty na lince Prostějov – Plumlov – Drahany – Rozstání, Baldovec – Jedovnice. Vzhledem ke kladnému ohlasu je pro letošní rok připraveno rozšíření provozu cyklobusu o novou linku, která zajede až do Bouzova, tedy stanicemi Prostějov – Olomouc – Sobáčov – Mohelnice – Bouzov. Tato linka bude v provozu pouze o sobotách, a to v období od 8. dubna do 23. září. Věřím, že lidé budou spokojeni a trasu na pohádkový hrad Bouzov ocení,“ informoval náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Naopak cyklobus z Prostějova do Jedovnice bude jezdit vždy o nedělích a svátcích, a to v období od 7. dubna do 1. října 2023. Kapacita přívěsného vozíku za autobusem je 26 jízdních kol. Lidé si mohou zakoupit jízdenku na cyklobus předem, a to buď v kanceláři FTL ve Svatoplukově ulici č. 59, nebo přes internet na webu www.amsbus.cz. Mohou jím cestovat i pasažéři bez jízdních kol.