Na svůj Mount Everest by velice rádi vyšplhali i nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov, jimž nová sezóna teprve zahájí za necelé dva týdny. Už loni byli na splnění nelehké mise připraveni, ovšem vývoj prvoligové soutěže mužských družstev 2022 ukázal, že ještě ne zcela dostatečně.

Báječným způsobem sice ovládli základní část ve druhém nejvyšším patře ČR, leč během následného play-off i v baráži o vytouženou extraligu narazili na určité limity. Jak personální, tak zdravotní. A nakonec i mentální, k dosažení snu zatím chyběla větší míra sportovního profesionalismu.

Důležité bylo, že po zakopnutí na poslední překážce zdejší nohejbalový oddíl nezůstal ležet. Díky lidem uvnitř v čele s Richardem Benešem rychle vstal ze země, aby záhy začal pracovat na druhém pokusu o průnik mezi českou elitu osmi nejlepších klubů působících v extralize.

Proto teď na prahu letošního ročníku 1. ligy je ve startovních blocích pevně zakleknuta natěšená parta Sokola I, jejíž nachystanost atakovat nejvyšší mety vypadá mnohem reálněji. Hráčskou soupisku se podařilo ještě víc posílit, k zahození určitě nebude ani poučení z loni natropených chyb. A postup skutečně nemusí zůstat pouze snem.