Dlouhá, předlouhá zimní pauza je u konce a hřiště v regionech opět ožijí fotbalem. Jedna z posledních věcí, která v rámci společenských událostí na řadě míst ještě zůstala. Už o víkendu odstartuje nejvyšší krajská soutěž a okresní přebor. O týden později to budou i I. třídy a bude se zase na co koukat do poloviny června, kdy se bude hrát nejen o postupy ale i záchranu.

Poslední týden v březnu už přišlo opravdové jaro, a to nejen v rámci slunovratu. Jenže po krásném počasí v týdnu slibují meteorologové na víkend déšť, který se rozhodně nehodí do krámu všem celkům, pro něž začíná sezóna. Po mírné, ale dlouhé zimě ještě nejsou trávníky ve zcela ideálním stavu a v případě mokrého povrchu se může snadno stát, že do ideální kondice už je místní trávníkáři ve svém volnu nedokážou dát dohromady.

Počasí umí být dobrým sluhou, ale zlým pánem. Teď nezbývá než doufat, že se během víkendu předpověď nenaplní a zůstane alespoň tak, jak je tomu nyní. Pro fotbal by to byla škoda, protože by to způsobilost mohlo ovlivnit i na řadu dalších zápasů, což si rozhodně nikdo nepřeje.