Ve středu do Olomouckého kraje zavítala Vláda České republiky na své výjezdní zasedání. Tohoto jednání se zúčastnila i celá Rada Olomouckého kraje. Jako jediná Prostějovanka na jednání ministrů vystoupila Milada Sokolová, která má na kraji na starost cestovní ruch.

 

„Hlavními tématy bezmála dvouhodinového jednání vlády a dvou krajů byla v Jeseníku doprava a cestovní ruch. Před celou vládou v čele s premiérem jsem mluvila úplně poprvé, takže jsem měla trochu trému. Ale stejně jsem v debatě zdvihla otázky, které cestovní ruch v našem kraji nejvíce trápí. Mluvila jsem o potřebě přípravy zákona o cestovním ruchu, projektu E-turista, problematice získávání dotací z Národního programu na podporu cestovního ruchu v regionech či o tom, že propagaci krás našeho kraje platí z velké míry kraj, ale zisky z turistů pak plynou výhradně do státní kasy,“ okomentovala svou účast na vládě Milada Sokolová.

Uvolněná členka zastupitelstva Olomouckého kraje během středy také samostatně jednala s vicepremiérem a ministrem pro místní rozvoj Ivanem Bartošem, pod jehož ministerstvo spadá oblast cestovního ruchu, a setkala se   s ministrem kultury Martinem Baxou.