Unikátní protidrogový vlak REVOLUTION TRAIN v dubnu vyráží na své tradiční jarní turné, během kterého nevynechá ani Prostějov.  Bude to již jeho sedmá návštěva veměstě. Vloni program navštívilo přes 400 žáků prostějovských základních škol a více než stovka hostů z odborné i laické veřejnosti. 

REVOLUTION TRAIN je speciálně upravená 165 metrů dlouhá vlaková souprava, v jejímž interiéru je instalována 5D projekce, která ukazuje hrozby závislostí a vede k zamyšlení o hodnotách lidského zdraví a svobody. Vnitřní design vlaku svou konstrukcí odpovídá křehkosti a genialitě lidského těla a kontrastuje s vnější „ocelovou agresí“.

Vlakovou soupravu tvoří celkem šest stříbrných vagonů, které jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních sálů. V nich se před zraky návštěvníků v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a díky možnostem interaktivních technologií se aktivně stávají jeho účastníky. Cílem programu je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů efektivně zapůsobit na návštěvníka vlaku, na jeho pohled na legální i nelegální drogy, závislosti, a inspirovat jej k pozitivním životním volbám.

Vlak v Prostějově zastaví v železniční stanici hlavního vlakového nádraží na dva dubnové dny, a to v pondělí 17. 4. 2023 a v úterý 18. 4. 2023. Oba dny bude vlakový program v době od 8.00 do 14:20 hodin vyhrazen pouze pro objednané školní skupiny. Následně bude od 14:30 do 18:00 hodin (začátek poslední prohlídky) vlak přístupný široké veřejnosti.

Vstupné je dotováno z finančních prostředků Statutárního města Prostějova, tedy vstup pro zájemce o vlakový program je zdarma. Rezervace míst pro veřejnost v odpoledním bloku je možná na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na 608 405 080.

Délka programu ve vlaku je 100 minut, v rámci veřejnosti program absolvuje vždy skupina složená z max. 15 osob, celková kapacita vlaku je omezena. Minimální věk návštěvníků vlaku je 10 let a realizátor programu doporučuje, aby děti ve věku 10 – 12 let byly doprovázeny dospělou osobou, nejlépe rodiči. Přestože program probíhá uvnitř vlaku, doporučujeme jeho návštěvníkům teplejší oblečení.

REVOLUTION TRAIN pravidelně představuje svůj program v mnoha městech Česka, Slovenska a Německa a dosud jej navštívilo přes 250 tisíc lidí. Samotnou prohlídkou vlaku to ale nekončí. Součástí programu je i návazný program, který je určen pouze pro školní skupiny dětí a je realizován Policií ČR po návštěvě vlakového programu přímo v jednotlivých třídách ZŠ. Novinkou je také návazná hra Policejní pátračka, která již proběhla v řadě českých měst a je určena dětem i dospělým.

Více informací naleznete na www.revolutiontrain.cz.