Kdo by neznal Titanic? Zkáza luxusní lodě, během níž zemřeli nejbohatší lidé světa a mnoho tehdy známých osobností, se stala jednou z nejvýraznějších událostí uplynulého století. Na den přesně po 111 letech si tuto tragédii již s patřičným odstupem a notnou dávkou humoru připomněli členové Klubu mladých dobrodruhů z Kralic na Hané. Učinili tak v sobotu 15. dubna během Večírku hudebních a filmových legend, který se konal ve zdejším kulturáku.

Klub mladých dobrodruhů v Kralicích na Hané vznikl v roce 2019. Jedná se o sdružení mladých rodin, které společně pravidelně vyrážejí na výlety po celé ČR. Loni si k tomu přibrali také pořádání Retro večírku, který vynikal přátelskou atmosférou a těšil se i vysoké návštěvnosti. V rámci něj bylo vystaveno množství věcí z dob hlubokého socialismu, velký úspěch sklidila i stylová módní přehlídka.

Na úspěch akce se letos dobrodruzi z Kralic pokusili navázat Večírkem hudebních a filmových legend. Kralický kulturák se tak zaplnil návštěvníky v kostýmech hrdinů stříbrného plátna. Pořadatelé si pro všechny připravili hned trojici scének. „S dcerou Elenkou společně vystoupíme s písní Karla Gotta a jeho dcery Charlotty Elly Srdce nehasnou, kterou jsme secvičili už v rámci dramaťáku, jenž na škole vedu,“ prozradila nám sympatická právnička Radka Coufalová, která kromě svých dalších četných aktivit působí i v zastupitelstvu městyse.

Zlatým hřebem večera se pak stalo vystoupení inspirované snímkem Titanic, do něhož se dobrodruzi vrhli skutečně bez zábran. Slavné scény z filmu pak glosovali emotikony známými ze sociálních sítí. „Neměli jsme moc času to nazkoušet, ale určitě jsme si to užili,“ komentovala Adéla Antlová, která si střihla roli malíře a svůdníka, přičemž se vydala ve stopách Leonarda di Capria. „Bylo to k nerozeznání od originálu,“ zhodnotil s úsměvem vystoupení DJ Rosmans, jenž se staral o pouštění hudby a videoprojekci.

Tématem třetího vystoupení byl seriál Sanitka a píseň Hany Zagorové Můj čas. Vše zakončilo losování tomboly. Celým večerem provedla nyní již bývalá starostka městyse Veronika Petrželová Bašná, kterou ve funkci po minulých volbách nahradil Karel Labonek. „Aktuálně se chystáme na náš další společný výlet. O tom, kam pojedeme, hlasujeme v naší uzavřené facebookové skupině. Rádi bychom také opět na konci června připravili Loučení se školním rokem, které by se mělo konat v zámeckém parku,“ uzavřela za Klub mladých dobrodruhů jeho předsedkyně Eva Kolářová.