Moderní svět svádí k uspěchanosti a zapomínání na sebe samého. Nedostatek času a spousta práce nutní podnikatele často pracovat i přes víkendy místo toho, aby si užívali volno se svou rodinou, přáteli a dětmi. Důležité je nebýt na všechno sám. Díky pomoci virtuální asistentky můžete získat spolehlivého partnera v podnikání, který vás podpoří, zvládne komunikaci s klienty a naplánuje potřebné kroky,

Virtuální asistentka je certifikovaná osoba, která pomáhá podnikatelům a živnostníkům při řešení důležitých úkolů i maličkostí, které jsou zapotřebí udělat pro bezproblémový chod firmy. Místo toho, aby u vás byla fyzicky přítomna, pracuje na dálku. Skvěle si rozumí s moderními technologiemi a většinou je sama na volné noze. Dokáže nahradit sekretářku, ale i třeba marketingového specialistu. Její hlavní výhodou je úspora času a peněz, které by jinak musel majitel podniku vynaložit za oficiální zaměstnance.

Průkopnice

První oficiální virtuální asistentkou na světě se stala Američanka Anastacia Brice, která už v roce 1996 pomáhala na dálku osobnímu kouči Thomasu J. Leonardovi. A to pouze prostřednictvím telefonu a faxu. Během pracovního rozhovoru přes telefon ji pak jednoho dne Leonard označil za „virtuální“ asistentku. Toto označení se mladé ženě líbilo a vycítila velmi zajímavou obchodní příležitost. Různé typy prací se přece mohou s klidem dělat i na dálku, třeba z pohodlí domova.

Kdy je čas si ji pořídit?

Začínáte podnikat a jste přetížení. Vaši zaměstnanci nemají čas na některou z činností, která nevyžaduje přítomnost ve firmě. Situací, kdy vám virtuální asistentka může vytrhnout trn z paty, je prostě celá řada. Velkou výhodou je, že se na ni můžete obrátit s prací, která zabere jen pár hodin měsíčně, ale i s úkoly, které vyžadují nějaký ten čas každý den. Je to jen na domluvě mezi virtuální asistentkou a vámi. I maličký objem práce pro vás může některá z virtuálních asistentek vykonat, protože takových klientů má více a pokryje tak čas, který je ochotna věnovat práci. A vám se jistě uleví.

Pracují za hodinovou mzdu

Virtuální asistentky pracují většinou na IČO za předem domluvenou hodinovou sazbu, která je závislá na zkušenostech a typu práce. Po dokončení úkolu či každý měsíc v případě dlouhodobé spolupráce vám tak jednoduše přijde faktura.

Firma, nebo jednotlivec?

Můžete si vyhlédnout buď jednotlivce, nebo oslovit firmu, která vám nabídne kombinaci znalostí různých lidí, většinou za jednotnou hodinovou sazbu. To se vyplatí především v případě, že potřebujete více různých typů prací, ale žádná z nich nevyžaduje stálého zaměstnance. Například potřebujete někoho, kdo bude psát a rozesílat newslettery, ale také někoho, kdo se bude starat o drobnou administrativu a účetnictví. Do firmy jednoduše zašlete poptávku a tam práci rozdělí mezi různé virtuální odborníky.