V tomto měsíci se již naplno rozběhla silniční sezóna, v níž se prosadili i cyklisté TUFO PARDUS Prostějov. Nejvýraznějších úspěchů dosáhla juniorka Patricie Müllerová, která si připsala hned dvě vítězství. První vybojovala v Soběslavi při Carla cupu a druhé o týden později v závodě Českého poháru Brilon cup v Náměšti nad Oslavou. V mužích dosáhl na nejlepší výsledek Matyáš Koblížek třetím místem při soběslavském kritériu.

Dubnový program zahájila silniční klání Carla cupu 2023 v jihočeské Soběslavi. Müllerová tam nenechala nikoho na pochybách, že je na letošní sezónu skvěle připravená a zaznamenala triumf. Své rychlostní předpoklady předvedl také Koblížek, který vystoupal na bronzový stupeň v elitní mužské kategorii. Na solidní výsledky dosáhli také David Karásek šestou pozicí mezi juniory a Alexandr Kaniščev umístěný na konci top ten v kategorii starších žáků.

Český pohár mládeže na silnici nese letos název Brilon cup 2023, přičemž první dva závody proběhly už v první polovině dubna. Úvodní se uskutečnil v Jevíčku, kde nejlépe dojeli prostějovští zástupci v juniorských kategoriích: Eliška Grulichová i Vojtěch Soukup shodně sedmí. Druhé pokračování Brilon Cupu v Náměšti nad Oslavou na náročné trati pak přineslo další skvělý výkon Patricie Müllerová, jež si sólovou jízdou zajistila vítězství. Sedmou příčku navíc přidala Eliška Grulichová.

Trenér Martin Cetkovský hodnotí dané výsledky velmi pozitivně. „Obě juniorky Eliška i Patricie jsou v dobré formě. Zejména dvě jarní prvenství Müllerové jsou parádním vstupem do sezóny. Vysoký standard výkonnosti předvádí junior Vojta Soukup, ale také žáci a kadeti se zlepšují závod od závodu.“

Muži TUFO PARDUS absolvovali tradiční podnik v polské Sobótce. Kvalitní formu potvrdil devátým postem Richard Holec, zatímco František Vinklárek i Matyáš Koblížek skončili ve třetí desítce. Ve zbytku dubna Hanáky čekají ještě dva díly Českého poháru Škoda cup 2023 v Krásné Lípě a České Kamenici, následně závod Grand Prix Voralberg v Rakousku. Jan Voneš a Wojciech Pszczolarski navíc budou bojovat na dráze o olympijskou kvalifikaci v kanadském Miltonu.