Čtyři zápasy, čtyři příběhy. A čtyři rozdílná skóre. O uplynulém víkendu se představilo kvarteto týmů z Prostějovska hrající krajský přebor. Dva týmy mohly být spokojené, dva mnohem méně. Konice totiž znovu prohrála a rozevírá se pod ní propast. Kostelec na Hané je na opačném pólu tabulky, i on ale tentokrát padl. Naopak Lipová přestřílela soupeře a vsítila hned pět branek. Čechovice naopak přestřelku nedopustily a soupeře po útočné stránce vymazaly.

Kostelec Po čase zažil hořkost porážky

Skvěle si dosud počínal Kostelec na Hané v krajském přeboru. Nováček soupeře prakticky bez přestání bodoval a atakuje špici tabulky. O víkendu ale narazil. Tým nevstřelil jediný gól a po dlouhé době padl.

V cestě stál tentokrát Kostelci na Hané Medlov. „Přijeli jsme do Medlova s tím, že chceme navázat na sérii patnácti utkání, co jsme neprohráli. V prvním poločase to spíš vypadalo, že jsme přijeli užívat si sluníčka a to, jak Medlov vypadá,“ kritizoval kouč Kostelce Lubomír Keluc. Výsledkem byla převaha Medlova. „Soupeř měl dvacet rohů, byl jednoznačně lepší. Gólman si mohl pustit nějaký hezký film. My jsme vůbec na hřišti neměli, to nemělo s úrovní krajského přeboru vůbec nic v první půli společného,“ byl naštvaný Lubomír Keluc. Pozastavil se nad momentem krátce před přestávkou. „Ve 45. minutě byl kiks rozhodčích, kdy proběhl jednoznačně útočný faul. Domácí to dohráli do branky. Medlov ale i potom vedl zaslouženě 1:0. Zaslouženě, mohlo to být klidně 2:0, soupeř byl jinde,“ shrnul dění první půle. Před tou druhou panovala v šatně bouřka. „V šatně jsem byl velice sprostý. Takto se nebude Kostelec prezentovat nikde a doufám, že už nikdy. Druhý poločas odlišný. Dostali jsme se do tlaku, hráli jsme jednoduše,“ zmínil Lubomír Keluc určité zlepšení. Radost mu ale zkazil další moment. „Soupeř hrál na náhodu. V šedesáté minutě to byla pro nás tisíciprocentní penalta, viděli to úplně všichni. Nepískl hlavní a nemávl pomezní. „Řekl jsem slušně pomeznímu, že za tohle by se měli stydět. Nebyl schopný říct ani slovo,“ popsal situaci trenér Kostelce. „Potom se hra vyrovnala, domácí měli šance, co neproměnili. Nakonec jsme si dali vlastní branku. Měli jsme odkopnout čistý balón a místo toho, abychom ho dali před sebe, dali jsme jej za sebe. David Bělka se snažil míč vyrazit a vyrazil to před sebe k hráči, který střílel z půl metru,“ dodal. Na závěr se znovu vrátil ke dvěma nepísknutým faulům. „Jsem naštvaný za přístup hráčů v první půlce. Taky jsem naštvaný, že hráči mají pomalu nosit stejnou barvu pásek na štulpnách místo toho, aby se věnovali výkonu rozhodčích. Jejich výkon nebyl tendenční, byly tam ale dvě rozhodující chyby v utkání, které rozhodly porážku Kostelce. Ta byla ale oprávněná, odehráli jsme velice špatné utkání,“ uzavřel trenér.

FK Medlov

FC Kostelec na Hané
2:0 (1:0)

Branky: 45. Knebl, 89. Muzikant. Rozhodčí: Kundrát – Votava, Štětka. Žluté karty: 65. J. Kasal – 51. Preisler, 72. Holoubek, 81. Hruban, 88. Lužný. Diváci: 150.
Sestava Kostelce na Hané: Bělka – Abrahám (81. Kupka), Lužný, Pavlíček, Ondroušek – Fajstl, Prokop (62. Holoubek), Kořenovský (81. D. Škrabal), Grulich, Hruban – Preisler. Trenér: Lubomír Keluc.

Konice se vzpamatovává z debaklu

 

Nedobře se vedlo o víkendu také Konici. Mužstvo soupeře příliš nepotrápilo, brzy prohrávalo. A v závěru zápasu dostalo skóre nádech debaklu. Jestli pak zápas kosteleckých a konických fotbalistů něco spojovalo, tak to byla nulová produktivita a nedobrý první poločas.

Už od začátku byl trenér Konice Petr Ullmann hodně nespokojený. „Ono není co hodnotit, těžko se mi hledají slova. Co jsme předvedli, nemělo s fotbalem a zvlášť ne s mistrovským utkáním nic společného,“ nebral si servítky. A pokračoval: „Můžete hrát špatně, ale my jsme nebojovali, nehráli jsme jako tým. Nevím, co se s kluky stalo přes týden, kdy jsme odehráli velmi dobrý zápas s Čechovicemi,“ kroutil hlavou. Na adresu soupeře řekl toto: „Soupeř byl hratelný, určitě nebyl lepší. Stačilo mu na nás běhat a bojovat. V těchto bodech jsme absolutně zaostávali,“ vyjádřil se. První poločas se týmu nepovedl, trenéři tak zkusili udělat několik změn. „Zkoušel jsem to oživit trojitým střídáním. Střídající hráči naši hru trochu oživili. Do 70. minuty jsme drželi stav 1:0. Pak jsme to otevřeli, dali to na tři útočníky. Soupeř nás potrestal z rohu, když jsme už v poločase nepokrývali hráče,“ kritizoval kouč Konice. V závěru jeho tým ještě dvakrát inkasoval. „Dva góly jsme dostali v samém závěru, to jsme hráli vabank na tři obránce,“ dodal. Celkově byl po utkání velmi nespokojený. „Byl to velmi špatný výkon a zasloužená porážka. Budeme si muset sednout, rozebrat to, protože nás ve středu čeká Kostelec a v neděli Medlov,“ řekl. Na závěr si nechal vzkaz hráčům. „Máme co odčinit. Kluci by se nad sebou měli zamyslet. Pokud chceme hrát v krajském přeboru, tak musíme k zápasům přistupovat úplně jinak,“ prohlásil.

FK Brodek u Přerova

TJ Sokol Konice
4:0 (1:0)

Branky: 86. a 89. Drobný, 27. Bundil, 82. Glauder. Rozhodčí: Slota – Perutka, Vejtasa. Žluté karty: 33. P. Bundil, 77. L. Bundil – 33. F. Drešr. Diváci: 366.
Sestava Konice: Snášel – Blaha (R. Krása), Širůček, F. Drešr (46. Pospíšil), Bílý (69. Mrňka) – P. Krása, Kořenovský (79. Antl), J. Krása, T. Škrabal – Kamený (46. Janeček), Cibulka. Trenér: Petr Ullmann.

Lipová přestřílela soupeře

V dobrém budou na víkend vzpomínat hráči Lipové. Svého soupeře totiž tentokrát dokázali přestřílet. A teprve podruhé v sezóně nasázeli soupeři pět nebo více branek. Trenér Růžička i tak nebyl se všemi aspekty hry úplně spokojený.

Lipová si vede na jaře dobře. Po prohře, výhře a remíze znovu zvítězila. „Byli jsme celý zápas jednoznačně lepším týmem. Jenom jsme si zápas zbytečně komplikovali našimi chybami,“ uvedl k zápasu trenér Pavel Růžička. Jeho tým brzy vedl o dvě branky. Jenže: „Ve 43. minutě jasně vedeme 2:0, kontrolujeme zápas. A my si dáme vlastní gól. To soupeře trochu postavilo na nohy,“ poznamenal. Pro Lipovou bylo štěstí, že si brzy vzala náskok zpět. „Naštěstí jsme v úvodu druhého poločasu dali gól na 3:1. Pak jsme ale zase udělali chybu a inkasovali. Prostě místo abychom zápas v pohodě zvládli, tak to bylo dramatické až do konce. Výsledek byl o dva góly, o gól,“ řekl Pavel Růžička. Tým nakonec musel naplno hrát až do konce, v zápase Lipová dlouho vedla jen rozdílem jedné branky. „Jistotu jsme dostali až pátým gólem od Tadeáše Koska,“ konstatoval trenér Lipové. Pocity tak byly po zápase smíšené. „V útočné fázi jsme byli fakt úspěšní. Ale bohužel v obranné fázi jsme svými chybami zápas zbytečně zdramatizovali,“ uzavřel.

FC Dolany

SK Lipová
3:5 (1:2)

Branky: 43. vlastní Vykopal, 55. Macháček, 80. Pírek – 38. a 63. Vyhlídal, 48. a 88. Kosek, 21. Hrušák. Rozhodčí: Sedláček – Winkler, Vičar. Žluté karty: -. Diváci: 100.
 Sestava Lipové: Holásek – Žilka, Hloch, Machynek, Vykopal (89. Takáč) – Kosek, Bokůvka, Stryk, Klimeš (39. Šup), Vyhlídal (89. Ráček) – Hrušák (78. Holub). Trenér: Pavel Růžička.

Čechovice tentokrát stoprocentní

 

Velmi dobře se o víkendu ukázaly Čechovice. Tým Lukáše Koláčka si připomněl vítězné jízdy z podzimu. Na jaře se mu totiž tolik nedařilo. Nyní ale mužstvo naplno bodovalo, soupeři navíc nedovolilo vstřelit gól.

Utkání tentokrát hodnotil asistent trenéra Ondřej Kucharčuk. „Jsme moc rádi, že jsme vyhráli po předešlých remízách. Na soupeře jsme se celý týden připravovali, věděli jsme, jakou hrou se prezentuje,“ konstatoval k situaci před zápasem. Tým tentokrát povolal trochu jinou sestavu, než je obvyklé. „Dali jsme prostor i hráčům z lavičky, co neodehráli tolik minut. Dostali větší porci času a myslím si, že se s tím velice dobře popasovali. To hodnotím velmi kladně,“ vyzdvihl. Čechovice vstoupily do zápasu dobře. „Kdybychom v páté minutě vedli 2:0, odpovídalo by to průběhu. Ale nestalo se tak. Ale podařilo se nám do půlky dát zaslouženě dvě branky. Kuba Šolín se trefil z voleje, to bylo pěkné,“ ocenil Kucharčuk. „Ve druhém poločase jsme si říkali, že nedáme šanci soupeři k nadechnutí. Myslím, že dal i tyčku. Nějakou šanci si vytvořil. My dali třetí branku a podle mě jsme vyhráli zaslouženě,“ uzavřel. Čechovice vyhrály po třech remízách a podruhé během jarní části sezóny.

TJ Sokol Čechovice

FC Želatovice
3:0 (2:0)

Branky: 23. Haluza, 32. Šolín, 83. z penalty Halouzka. Rozhodčí: Šteier – Doležal, Borovička. Žluté karty: 33. Studený – 77. Dluhoš, 81. Čtvrtníček. Červená karta: 83. Jemelka (trenér Želatovic). Diváci: 412.
 

Sestava Čechovic: Peka – Veselý (64. Walter), Studený, Zelina, Šolín – Kadlec (87. Valdez), Jašíček (87. Kadlec), Lakomý, Kopečný (64. Muzikant) – Halouzka, Haluza (73. Petržela). Trenér: Lukáš Koláček.

 

PB SCOM krajský přebor muži

21. kolo: Litovel – Lutín 1:2 (0:2). Branky: 71. Smrček – 10. Schon, 18. Brhel. Žluté karty: 15. Bohanos, 56. Kvapil – 26. Konečný, 66. Šnejdar. Červené karty: 61. Šoupal. * Mohelnice – Jeseník 1:2 (0:2). Branky: 51. Kuba – 19. Cundrla, 38. Bráblík. Žluté karty: 37. Pauliny, 63. Heidenreich, 83. Brulík,90.+4 Hajtmar, 90.+5 Knýř – 40. Bráblík, 90.+3 Vajda. Červené karty: 90. Kožela – 68. Bráblík. * Zábřeh – Bohuňovice 0:3 (0:0). Branky: 48. Čapek, 58. Král, 66. Tománek. Žluté karty: 25. Žák, 43. Matějček – 47. Kožuch. * Čechovice – Želatovice 3:0 (2:0). Branky: 23. Haluza, 31. Šolín, 83. Halouzka. Žluté karty: 36. Studený – 77. Dluhoš, 81. Čtvrtníček. * Brodek u Přerova – Konice 4:0 (1:0). Branky: 27. L.Bundil, 82. Glauder, 86. a 89. Drobný. Žluté karty: 33. P.Bundil, 77.L.Bundil – 33. Drešr. * Velké Losiny – Rapotín 2:3 (2:1). Branky: 19. Jankovič, 38. Hegner – 2. Machalický, 53. Šabo, 66. Šmirják. Žluté karty: 12. Simon, 82. Zatloukal, 88. Krňávek – 6. Machalický, 18. Morong. * Medlov – Kostelec na Hané 2:0 (1:0). Branky: 45. Knebl, 89. Muzikant. Žluté karty: 65. Kasal – 51. Preisler, 72. Holoubek, 81. Hruban, 88. Lužný. * Dolany – Lipová 3:5 (1:2). Branky: 44. Vykopal, 55. Macháček, 80. Pírek – 21. Hrušák, 38. a 63. Vyhlídal, 48. a 88. Kosek. *

1          FK Jeseník       20        12        5          3          41:23    41

2          Sokol Čechovice           21        11        6          4          42:20    39

3          FC Kostelec na Hané    21        10        8          3          29:20    38

4          FK Medlov        20        10        7          3          38:22    37

5          Brodek u Přerova          21        11        4          6          39:29    37

6          Velké Losiny     21        9          6          6          42:40    33

7          FC Želatovice   20        10        2          8          36:35    32

8          SK Lipová         20        8          6          6          38:24    30

9          FC Dolany        21        6          6          9          26:34    24

10        Sokol Konice     21        7          3          11        29:41    24

11        SULKO-Zábřeh 21        6          5          10        34:42    23

12        TJ Sokol Bohuňovice     21        6          5          10        27:38    23

13        FK MOHELNICE           21        6          3          12        32:37    21

14        TATRAN LITOVEL        21        4          7          10        22:37    19

15        TJ Sigma Lutín 21        5          4          12        27:47    19

16        TJ Jiskra Rapotín          21        4          5          12        26:39    17