Rušení další služby možná brzy čeká Konici! Po působišti Finančního úřadu ČR by zde měla skončit také pobočka České spořitelny. Proti tomu však ostře vystupuje konický starosta, který inicioval písemnou žádost o zachování pobočky adresovanou vedení České spořitelny. Tu podepsalo všech 22 starostů obcí z Konicka, připojit se k ní však mohou i běžní občané.  

Česká spořitelna je jedinou bankou, která má na celém Konicku pobočku. Přesto ji chce ke konci letošního června zrušit. S tímto rozhodnutím místní nesouhlasí. „Pobočka v našem městě slouží lidem z celého Konicka, nebližší je až v Prostějově, který je od nejzazší obce našeho obvodu vzdálen dvaačtyřicet kilometrů! Obsluhuje tedy velké území a její zrušení ovlivní množství lidí i z okolních obcí. Pokud je zrušena jedna ze dvou poboček ve větším městě, není dopad tak velký jako u nás na vrchovině,“ argumentuje konický starosta Michal Obrusník v dopise, který adresoval člence představenstva ČS, jež má na starost právě pobočkovou síť.

Konice přede dvěma lety investovala peníze do rekonstrukce pobočky ČS, která sídlí v budově městského úřadu, kde je v nájmu. Dle starosty město v nadcházejících letech očekává výrazný rozvoj služeb. Mají v něm vyrůst dvě obchodní centra, dostavět se dálková cyklostezka, upravit náměstí i prostor před zámkem, díky čemuž má dojít také ke zvýšené návštěvnosti centra města. „Proto si myslím, že existují důvody pro revokaci stávajícího rozhodnutí,“ míní Obrusník, jenž rovněž upozorňuje na platnost sloganu České spořitelny „Již 190 let jsme vám blíž“…

„Rozhodnutí zrušit pobočku v Konici vnímám jako rozpor s politikou České spořitelny, jejími slogany a dlouholetou tradicí,“ láteří Obrusník, který zároveň vyzval všechny občany Konicka, aby v případě zájmu o zachování pobočky podepsali na podatelně městského úřadu písemnou výzvu či zavolali na telefonickou bezplatnou linku 800 207 207, kde jsou stížnosti zaznamenávány, případně kontaktovali ombudsmana České spořitelny na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..