Přivýdělek k platu v zaměstnání se může hodit. Existují obory, ve kterých se dá dobře podnikat i doma v obýváku. Jsou to služby, které si firmy dlouhodobě hodně žádají a jsou ochotné za ně platit. Pokud do toho půjdete, získáte kromě peněz i spoustu zkušeností a nové energie. Zájem je zejména o obory související s IT.

Weby, aplikace, internetové služby, všemožný druh software. Firmám chybí programátoři, business analytici, kodéři či webdesignéři a musí tak spoustu úkolů zadávat externě. Chytit se můžete, i když vaše znalosti IT zatím patří jen k mírně pokročilým. Můžete začít s malými přivýdělky v okolí, vytvořit web pro živnostníka, nakreslit logo malé dílně souseda a podobně.

Reklamy na Facebooku

Rozmach nových médií a technologií, přesun komunikace firem na sociální sítě a trend nakupování na internetu, tak to vše otevírá pro začínající podnikatele obrovský prostor. Firmy poptávají zejména služby specialistů na on-line marketing, správu internetových PPC kampaní, práci s reklamními systémy SKlik a AdWords. Nastavení reklam na Facebooku dnes poptává každá druhá firma.

Práce s textem se cení

Pokud jste „psavci“ a profesionálové zběhlí v komunikaci, můžete nabídnout třeba editaci a tvorbu textů, PR články, vytváření marketingových a komunikačních strategií. Poptávka firem po těchto službách je stále poměrně velká.

Administrativa se nikdy neztratí

Umíte vést účetní výkazy, bavilo vás ve škole podvojné účetnictví? Právě první polovina nového roku se pojí s povinnostmi firem a podnikatelů odevzdávat daňová přiznání. Tady je určitě velký prostor pro to přivydělat si k zaměstnání. Když se vrhnete do podnikání v administrativě, můžete na zakázku vytvářet třeba prezentace v PowerPointu, psát prezentační dokumenty firmy, udělat jídelní lístek pro restauraci, přeložit texty z angličtiny a mnoho dalšího.