VK Prostějov = Miroslav Čada. Tato jednoduchá rovnice platila drtivou většinu dosavadní existence místního volejbalového klubu, přesněji patnáct ze šestnácti let od jeho založení. Většinu této doby působil renomovaný odborník na lavičce jako hlavní trenér, a pokud nekoučoval, přesto zůstával velice blízko u A-družstva jako sportovní ředitel s úzkou vazbou na stávajícího lodivoda.

Tím byl buď jeho dlouholetý parťák Lubomír Petráš, nebo v případě jednoho necelého ročníku tehdejší oddílový manažer Peter Goga. I teď po definitivním ukončení své trenérské kariéry Čada zůstává nadále ve vékáčku, ještě víc se přitom zintenzivní jeho manažersko-šéfovská role. Avšak co se týče realizačního týmu, nastane bez přehánění nová éra.

Vrchním kormidelníkem se totiž stane člověk, který do hanácké organizace přijde odjinud, zvenčí. Což tady nebylo dlouhých patnáct let od příchodu právě dvojice Čada a Petráš po tehdy nevydařeném závěru úvodní sezóny pod taktovkou Táni Krempaské. Načež nastala veleúspěšná dekáda a půl řízená těmito dvěma muži s odbornými znalostmi i lidským přístupem.

Teď nastoupí na scénu Michal Matušov. Mladý, teprve pětatřicetiletý progresivní kouč ze Slovenska, jenž poslední roky sbíral mistrovské tituly s tamní Slávií EU Bratislava. Z jeho výběru je jasně patrná snaha o určitou kontinuitu práce ohledně dalšího směřování prostějovského volejbalu, nicméně pořád jde o nového člověka v zaběhnutém klubovém systému. Což nakonec nemusí být vůbec na škodu, třeba přinesením pověstného svěžího větru.

Podstatné samozřejmě bude, aby mančaft s ním v čele co nejlépe fungoval. A bude zajímavé sledovat proces, který k tomu (snad) povede.