Po suverénním postupu z první fáze mistrovství republiky teď volejbalové starší žákyně VK Prostějov čeká závěrečný turnaj MČR 2023 věkové kategorie U16. Proběhne od 19. do 21. května v Karlových Varech – a mladé Hanačky už znají los základních skupin. V grupě A narazí na favorizované Kralupy nad Vltavou (skončily třetí v letošním Českém poháru), rovněž silný Hradec Králové (třináctý v ČP) a papírově hratelnější Jirkov. Nejlepší tři celky postoupí do čtvrtfinálové skupiny, kde vyzvou tři družstva ze základní grupy C (Orion Praha, Kometa Praha, Ústí nad Labem, Bedřichov).

„Samozřejmě chceme zabojovat o co nejlepší výsledek. Sice to bude velmi těžké, ale třeba i o medaili. Což je s holkama takový náš společný sen,“ uvedla směrem k nadcházejícímu národnímu šampionátu trenérka prostějovských starších žákyň Solange Soares.

MČR STARŠÍCH ŽÁKYŇ 2023

Zápasy VK Prostějov v základní skupině A – pátek 19. května: 13.05 hodin Hradec Králové, 15.45 hodin Jirkov, 18.25 hodin Kralupy. V sobotu 20. května se hrají čtvrtfinálové skupiny a v neděli 21. května jsou na programu utkání o konečné umístění.