V Plumlově se ve středu odehrálo čtvrtfinále krajského poháru, kde na domácí výběr čekal těžký soupeř v podobě favorita z Čechovic. Duel se podařilo hostům rozlousknout už během úvodní čtvrthodiny, kdy vstřelili dvě branky a dominovali i v dalším průběhu utkání. V semifinálovém boji Poháru Olomouckého KFS je čeká opět výjezd na půdu soupeře, kde tentokrát změří síly proti Lošticím.

Poprvé se skóre měnilo už po pěti minutách, kdy po kombinaci hostů ve vápně soupeře hosté sice reklamovali ofsajdové postavení, ale míč šel od hráče Plumlova a propadl k Haluzovi, který už nezaváhal a před odkrytou klecí mohl ještě poděkovat – 0:1. Po necelé čtvrthodině to bylo pro aktivní hosty ještě lepší, když zhruba z pětadvaceti metrů napřáhl Petržela a trefil se přízemní ranou přesně – 0:2. Plumlov i po dvou inkasovaných brankách ze své defenzivní hry neustoupil a dalo se tak čekat, že jen těžko bude moci myslet na otočku ve skóre. Po půlhodině už bylo de facto hotovo, kdy se centrovaný míč z rohu dostal znovu až k Haluzovi. Ten přidal svou druhou branku v utkání – 0:3.

Druhá půle nabídla velmi podobný scénář, kdy hosté dobývali a domácí bránili v bloku. Po chybě ve středu hřiště se hosté dostali k rychlé akci a Haluza po hodině hry dovršil svůj hattrick – 0:4. Po jednom z útoků domácích se k míči dostala obrana a míč letěl na Jašíčka, ten se rozhodl, že už ho z poloviny hřiště nikomu nepůjčí, a svou sólo akci zakončil parádně – 0:5.

Duel spíše v přátelském duchu tak měl jednoznačný průběh a Čechovice mohou nadále živit šanci na pohárovou výhru. „Do poháru jsme šli s tím, že bychom rádi navázali na náš poslední triumf a určitě si za ním půjdeme. Jsem rád, že Loštice nakonec duel otočily, protože do Bernartic by to bylo hodně daleko. Na semifinále se těšíme a snad půjdeme dále,“ slíbil čechovický lodivod Lukáš Koláček.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Karel FRANTÍK – Sokol Plumlov:

Hodnocení trenéra Plumlova se nepodařilo získat

Lukáš KOLÁČEK – Sokol Čechovice:

„Jsem rád, že jsme splnili cíl. A jsem taky rád, že se na hřišti nikdo nezranil. Jinak tam není moc co hodnotit. Bylo to volnější tempo, kdy se domácí soustředili na defenzivu. My jsme dobývali, byli jsme v neustálém tlaku. Pomohly nám dvě rychlé branky, které nás uklidnily, a i přes těžší terén jsme už to pak dohráli relativně v pohodě. Člověk by řekl, že to byl spíše přípravný duel, který neměl takovou intenzitu, ale i tak jsme rádi, že jsme jej zvládli a postoupili.“