V rámci 25. kola „A“ skupiny I.A třídy Olomouckého KFS na sebe narazili dva regionální zástupci, kteří do utkání vstupovali ve zcela odlišných rolích. Zatímco domácí Protivanov potřeboval bodovat a odpoutat se ze sestupové poslední příčky, hostující Určice i v případě remízy mohly začít slavit mistrovské oslavy spojené s možností postupu do nejvyšší krajské soutěže. V rámci sobotního duelu nebylo vůbec patrné, že hraje první s posledním klubem, ale ve výsledku dokázal ve slunečném, i když větrném počasí favorit všechny tři body odvézt domů a rovnou začít slavit. Domácí naopak musí ještě pořádně zabrat, aby udrželi soutěž i pro další ročník.

Stav před výkopem

Už dopředu bylo jasné, že se na obou stranách bude hrát o hodně. Určice se chtěly dostat před posledními dvěma zápasy do klidu a zajistit si prvenství. Protivanov naopak hraje o záchranu a každý zápas pro něj nyní bude zlomový. Na obou stranách se pak trenéři museli obejít bez některých důležitých členů mužstva. U domácích to byl například Ondřej Milar, u hostů se jednalo o Zapletala, Grulicha či Bureše.

Vývoj zápasu

Vstup měly jasně ve své režii Určice a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení. Své šance z úvodu ale nevyužily a postupně se do hry dostávali i domácí, kteří hrozili hlavně z rychlých kontrů. Jeden z nich dokázali krásnou ranou také využít a šli tak do vedení. Se soupeřem branka otřásla, o to nervózněji působil. Ještě do poločasu ale Určice využily zaváhání obrany a srovnaly skóre.

Druhé dějství nejprve kopírovalo start první půle, ale brzy se karta obrátila a byl to naopak Protivanov, kdo se dostával do slibných šancí. Dvacet minut před koncem ale o všem rozhodla rychlá akce Určic a skvělé zakončení, po němž šli hosté do vedení a už ho i přes závěrečný tlak domácích nepustili, i když šance na srovnání ještě byly.

 

 

 

I.A třída Olomouckého KFS, skupina „A“ – 25. kolo

SK Protivanov – Sokol Určice

1:2 (1:1)

SK Protivanov (4-2-3-1, oboje zprava)

Piták (žlutý)

R. Sedlák

Nejedlý

M. Pospíšil

Z. Pospíšil

Kropáč

A. Růžička

D. Sedlák

F. Pospíšil

Liška

Grmela

Branka: 27. Grmela

Střely na branku: 4

Střely mimo branku: 6

Rohové kopy: 4

Žluté karty: 78. M. Pospíšil

Střídání: 46. Fiedler za D. Sedláka, 66. Jonšta za F. Pospíšila, 83. T. Růžička za R. Sedláka, 83. Hrazdil za Lišku.

Trenér: David Novotný

Sokol Určice (4-1-4-1)

Hýbl (žlutý)

Hanzelka

Rus

Horák

Němčík

Mariánek

Vaverka

Piňos

Valina

Halouzka

Trajer

Branky: 41. Halouzka, 72. Trajer

Střely na branku: 5

Střely mimo branku: 7

Rohové kopy: 7

Žluté karty: 78. Němčík

Střídání: 73. Jeglík za Vaverku, 83. Frehar za Valinu, 90. Mašek za Němčíka, 90. Rosenberg za Halouzku.

Trenér: Petr Gottwald

Rozhodčí: Winkler – Vedral, Horák

Diváků: 88