V roce 1932 navrhl architekt Eduard Žáček obytný dům pro řádové sestry a ošetřovatelky, jehož součástí byla i kaple. Dům byl postaven v areálu staré prostějovské nemocnice v Lidické ulici. Funkcionalistický objekt se v červnu roku 2016 stal kulturní památkou, o tři měsíce později ho Olomoucký kraj prodal za 7 milionů korun brněnskému družstvu HOME FIT Plus Nyní opravený objekt koupil zpět! Za 74 milionů…

Informaci potvrdila Večerníku náměstkyně prostějovského primátora. „Kupní smlouva na objekt je podepsána,“ uvedla Marcela Župková (ANO 2011) s tím, že kraj hodlá dům přestavět. Od nákladné rekonstrukce totiž družstvo v objektu pronajímá byty určené pro lidi důchodového věku.

„Jednala jsem o tom s náměstkem hejtmana Olomouckého kraje Ivo Slavotínkem. Kraj coby zřizovatel dlouhodobě bojuje s nedostatkem míst v prostějovském Centru sociálních služeb. V této koupi vidí možnost, jak scelit pozemky v areálu bývalé nemocnice á získat další prostory. Měly by zde vzniknout menší bezbariérové byty,“ vysvětlila záměry Župková. Původní kaple, která je rovněž opravena, by měla sloužit jako místo pro společenská setkání klientů centra, pro nejrůznější školení a podobně.