Sociální sítě jsou mocné. A mohou i pomáhat. Důkazem je příklad ztracené peněženky, která se díky Facebooku vrátila svému majiteli. Stalo se tak první červnovou sobotu.

„Ve spěchu jsem si špatně zapnul brašnu, kam jsem narychlo hodil peněženku. A jak jsem běžel, tak jsem ji vytrousil. Hledal jsem ji pak všude možně, ale bezúspěšně. Už jsem se smiřoval s tím, že si mimo jiné budu muset vyřizovat všechny doklady,“ svěřil se exkluzivně Večerníku vzkázal Martin Z.

Měl však nad sebou auru. „Naštěstí mě asi po pěti hodinách přes Facebook kontaktovala sympatická mladá žena pocházející z Ukrajiny. Česky téměř nemluvila, nicméně napsala mi prostějovskou adresu, kde ji mohu najít. Ještě předtím, než peněženku na ulici kousek od kruháče v Dolní ulici objevila, tak z ní někdo stihl vybrat necelé tři stovky. Horší bylo, že ji onen nálezce pohodil o kousek dál, než kudy jsem ten den probíhal a kde jsem ji pak následně hledal a nenašel,“ popsal svůj příběh muž a vzkázal: „Poctivé nálezkyni bych tak chtěl ještě jednou moc poděkovat!“