Třetí týden přípravy mají za sebou fotbalisté Prostějova před startem nového soutěžního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2023/2024. Tradičně na konci každého týdne se ptáme čelních představitelů na aktuální změny a novinky. Tentokrát s nimi přispěchal ořímo oficiální web 1.SK, který prozradil zkoušky, odchody i příchody. Jaké jsou?

Na postu brankáře je situace taková, že se pod vedením Dušana Melichárka připravuje trojice stabilní trojice Vejmola, Krynskyi, Mikeš, přičemž posledně jmenovaný pravděpodobně zamíří na hostování do třetí ligy. „Na zkoušce u nás neuspěl Michael Gergela z Frýdku-Místku a protože Krynskyi se ze své zkoušky na Slovensku již vrátil zpět, nebude zde působit ani Kryštof Lasák z Opavy, jenž odchytal utkání proti Sigmě,“ prozradil Ladislav Dudík, sportovní ředitel prostějovského klubu. Z uvedeného vyplývá, že v eskáčku už se nepočítá ani se zkušeným Bártou.

U hráčů v poli je situace následující. Tvrdé tréninkové dávky v tomto týdnu za sebou mají Elbel, Zbožínek, Bolf, Spáčil, který se vrátil z hostování v Blansku, Macháček, jenž přišel z Opavy, Schaffartzik, Habusta, příchod z Třince, Zapletal (návrat z hostování v Dukle Praha), Gabriš, Bartolomeu, Malec, Moučka, Koudelka. V Prostějov se připravuje také Patrik Slaměna z Olomouce a Jan Silný z Jablonce, když jejich působení se dořešuje administrativně.

Následuje skupina hráčů, kteří se v prvních zápasech zapojili, ale své místo si nevybojovali a v podzimní části tak v kádru trenéra Šmardy působit nebudou. „Mezi tyto plejery můžeme zařadit Ondřeje Chvěju, kterému ke konci ročníku skončilo hostování z Baníku Ostrava, dále se neprosadil ani testovaní Matúš Repa, Tomáš Huczko a Adam Fila,“ uvedl Karel Kroupa, manažer „A“-týmu 1.SK Prostějov.

Další skupinou jsou hráči, kteří mají individuální plány ze zdravotních důvodů jako Kulig, Mach a Rolinek. Jako poslední přichází na řadu hráči, kteří dostali povolení si hledat jiné angažmá a jejich další působení je tak v jednání. Martin Vlachovský se aktuálně připravuje v Třinci, kde to zkoušel i Jarmil Blahuta, který by se však měl v pondělí hlásit zpět v Prostějově a jehož budoucnost je ve hvězdách. Otazník je nad dalším působením Daniela Bialka , který zvažuje ukončení profesionální kariéry.

V sobotním utkání na půdě Zlína nastoupil za eskáčko také Denis Kaulfus z Mladé Boleslavi a Oleksandr Pernatskyi, který již dříve v našem celku působil. Oba by se měli ukázat také v úterý v dalším přípravném utkání proti Startu Brno. „Dále je ve hře několik jmen z celků první ligy, kde máme příslib zapojení hráčů po návratu jejich mateřských celků ze soustředění a uzavřením kádrů,“ ujistil o aktivitě na přestupovém trhu Kroupa. „Příchody se pořád vyvíjí, je tam nějaký příslib od prvoligových týmů. Máme ještě čtrnáct dní, tak uvidíme,“ souhlasil k možnému posílení kádru hlavní trenér prostějovského eskáčka Michal Šmarda.

Střetnutí proti Startu Brno se hraje v úterý 11. července od 17.00 hodin na hřišti areálu SCM Za Místním nádražím v Prostějově.

 

19 sk partneri