Ve 4. kole skončila cesta wimbledonským turnajem pro Petru Kvitovou i Jiřího Lehečku. Dvojnásobná vítězka třetího grandslamu roku dostala lekci od Uns Džábirové z Tuniska, Lehečku před startem třetího setu duelu s Daniilem Medveděvem z Ruska zastavilo zranění.

Kvitová na soupeřku nestačila a v první sadě nezískala ani hru. Ve druhé sice za stavu 1:4 získala dvě hry v řadě, obrat střetnutí ovšem Džábirová nepřipustila. „Věřila jsem, že otočka může přijít, místo toho jsem dostala na zadek. Uns mě zničila,“ uznala Kvitová.

Lehečka S Medveděvem nehrál vůbec špatně, chyběla mu ale větší trpělivost a řadu slušně rozehraných výměn nedotáhl do konce. Vyrobil třiatřicet nevynucených chyb, toho zkušený soupeř uměl využít. V průběhu zápasu bylo vidět, že český tenista bojuje i s bolestí zraněné nohy, po druhém setu už nemohl pokračovat. „Nevěděl jsem, že je jeho zranění tak vážné, dokud zápas neskrečoval. I přesto dokázal tvrdými a dobře mířenými údery klást odpor. Je škoda, že musel skončit, hráli jsme velmi kvalitní tenis,“ ocenil soupeře Medveděv.