Generální manažer volejbalového klubu VK Prostějov Miroslav Čada absolvoval před polovinou července jednodenní výpravu do hlavního města Slovenska. Šlo snad o dovolenkový výlet za krásami Bratislavy? Nikoliv, jeho cesta měla pracovní náplň.

„Zavolali mi z televize JOJ, jestli by se mnou mohli udělat podcast na téma slovenská reprezentace a její start na blížícím se mistrovství Evropy žen 2023. Podcasty jsou teď hodně populární, měli docela velký zájem a tak jsem souhlasil,“ vysvětlil Miroslav Čada cíl své cesty do metropole na Dunaji.

Nasedl do auta, po ránu vyrazil a odpoledne byl zpátky doma v Brně. „Pro JOJku bylo nejvíc zajímavé to, že jsem v minulosti vedl národní týmy Slovenska i České republiky, přičemž oba budou na letošním evropském šampionátu startovat,“ upřesnil volejbalový matador.

„Žádný podcast jsem až doteď neabsolvoval, byla to moje premiéra,“ smál se Čada. „Ale myslím, že jsem to snad zvládl docela dobře. Měli kvalitně připravené zajímavé otázky, celé natáčení proběhlo v pohodě. Teď jde hlavně o to, aby se Slovenkám i Češkám na EURO dařilo,“ doplnil.