Poslední přípravný týden v rámci letní přestávky před zahájením nového ročníku druhé nejvyšší soutěže za sebou mají fotbalisté Prostějova. Oproti minulému týdnu se už žádné velké změny v kádru nekonaly a už se jen čeká, kdo by případně mohl přijít z nejvyšší soutěže. Je možné, že o tom ale bude jasno až během úvodních kol. I současný kádr ale ukázal v tomto týdnu svůj potenciál a sílu a na ligu se naladil výborně.

Dva zápasy a dvě výhry s čistým kontem. Taková byla bilance posledního týdne. Předchozí tři zápasy tak byly zapomenuty a mužstvo ukázalo, že příprava jde tím správným směrem. „Oba zápasy s nulou vzadu jsou rozhodně pozitivem a dobrou vzpruhou do další práce i potvrzením toho, že jdeme správným směrem. Úterní soupeř byl z kategorie, kde jsme zvítězit měli, a jsem rád, jak se to zvládlo. Zbrojovka pro nás byla velkou prověrkou a mám radost, že jsme to zvládli,“ zmínil kouč Michal Šmarda.

Poslední duel už také odehrála z větší části jistá část sestavy, což by mohlo naznačit, jakým směrem se bude ubírat základní sestava v prvním kole. „Napovědělo nám to samozřejmě hodně, ale stále je před námi týden a budeme to muset také poskládat i podle soupeře. Teď už se tak budeme od pondělí soustředit jen na Žižkov, abychom v sobotu vstoupili do ligy úspěšně,“ neodkryl prozatím veškeré karty lodivod.

V rámci kádru se už žádné výraznější věci neměnily a žádná větší škatulata se už očekávat nedají. V týdnu přišel jediný nováček, kterým je Daniel Kaulfus. Zda si své místo z kádru Mladé Boleslavi udrží, je ale ve hvězdách. Čekat se už bude jen na hráče směrem do klubu. „Necháváme si to ještě otevřené. Ligové celky také postupně finišují přípravu a na to se budeme soustředit. Pokud se objeví někdo, kdo by byl k dispozici, tak nebudeme chtít zaspat. Času je ještě relativně dost a je možné, že to bude až třeba po prvním či druhém kole,“ prozradil manažer mužstva Karel Kroupa.

I kouč by si přál ještě alespoň jednu až dvě posily, které přijdou okamžitě zvýšit kvalitu, což by v případě ligových hráčů mělo nastat. „Ještě tam jsou místa, kde by nám to pomohlo. Alespoň jeden by byl uspokojivý, za dva bych byl ale raději,“ doplnil Šmarda. Dá se očekávat, že nejraději by viděl ještě alespoň jednoho obránce a krajního záložníka.