Pro cyklistický svět je to každoročně největší svátek a jen těžko najdete fanouška tohoto sportu, jenž by si nechal největší závod roku utéct. Je třeba říct, že sama Tour de France zcela přesahuje rámec daného sportu. Tři týdny té nejlepší cyklistiky tu předvádí nejlepší jezdci světa a se zatajeným dechem jejich výkon sleduje velká část planety. Ač ani já osobně nevnímám cyklistiku jako zrovna svůj šálek čaje, během těchto tří týdnů hltám denně výsledky a nevěřícně zírám, čeho jsou tito profesionálové schopní.

Čas pro spurtery, klasikáře, ale i vrchaře. Během prvních tří týdnů v červenci je k vidění snad vše, co může silniční cyklistika nabídnout. Ale nejde tu jen o závodění. Celkově pohled na nádherné okolí Francie i zajímavé příběhy jasně deklarují, že nejde jen o sportovní zážitek. Když člověk vidí, co všechno dokáží a jaké penzum kilometrů ujedou, tak bych se nebál říct, že zde by snad mělo být povoleno i dopovat.

Lepší reklama pro tento sport opravdu neexistuje. A do povědomí se stále častěji dostává i českým sportovním fanouškům. Ti se už brzy mohou těšit také na Czech Tour, která odstartuje v Prostějově. Během ní se dočkají i jedné z legend největšího závodu Chrise Frooma, takže se bez přehánění kolo „zažere“ veřejnosti pod kůži.