Nenechte si ujít letošní ročník festivalu a přijďte společně s námi oslavit 130 let pivovaru Litovel. Na sobotu 12. srpna jsme pro vás připravili nabitý program plný hudby a zábavy a nebude chybět ani ohňostroj. Můžete se těšit na širokou nabídku našich jedinečných litovelských piv, včetně Višňového ležáku z programu Sládkův TIP, novinkou bude škola čepování piva. Dozvíte se, jak správně čepovat pivo a jak se o něj řádně starat, aby bylo prvotřídní.

„Litovelský Otvírák se v areálu našeho pivovaru koná již po osmnácté a my jsme rádi, že se k nám fanoušci dobré zábavy, piva a jídla rádi vrací. Vždyť jen loni přišlo na festival bezmála pět tisíc návštěvníků a věřím, že letos bude v litovelském pivovaru stejně rušno,“ říká Adéla Hudáková, brand manažerka z pivovaru Litovel a dodává: „Letošní ročník využijeme i k oslavě výjimečného jubilea našeho pivovaru. Letos slavíme 130 let od jeho založení a pevně doufám, že si návštěvníci pochutnají na našich tradičních ležácích, které vaří, s respektem k pivovarskému řemeslu a tradici, již několik generací litovelských sládků.“

Program festivalu začne ve 12:00 a pár minut po tom vystoupí na hlavní scéně Šrouby a Matice, Michal David, Kristýna, 05 a Radeček, Legendy se vrací nebo Desmond. Druhé scéně budou na nádvoří dominovat Deep Purple Tribute, Checkpoint, GABRIELA V.G., Fofrovanka nebo Perseus.

V 17:00 hodin bude slavnostně „naražen“ soudek s nefiltrovaným narozeninovým speciálem 13 %, který bude v průběhu festivalu na čepu, stejně jako další speciály uvařené v našem minipivovaru. Návštěvníci se mohou těšit také na Višňový ležák a hořký ležák Josef 11,5 %, který na letošním PIVEXU 2023 ovládl svoji kategorii a získal zlato. V průběhu festivalu čeká fanoušky škola čepování piva pod vedením zkušených odborníků. Naučí se, jak správně pivo čepovat, jak se starat o sklo, a taky si svoje čepované mohou vypít až do dna. Celý festival zakončíme velkolepým ohňostrojem, který rozzáří nebe nad litovelským pivovarem, a koncertem kapely Stracené Ráj.

Vstupenky za zvýhodněnou cenu 250 Kč je možné zakoupit v online předprodeji, na místě pak budou v prodeji za 350 Kč.

Společnost Pivovary CZ Group a.s. má v portfoliu pivovary značek Holba, Litovel a Zubr. Pivovary patří mezi tradiční české výrobce piv působící především na Moravě. K výrobě piva používají kvalitní regionální suroviny a ve výrobě se využívá tradiční klasická technologie, kdy hlavní kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích a pivo následně dlouho zraje v ležáckém sklepě. Roční výstav skupiny se dlouhodobě pohybuje okolo 700 tis. hl, přičemž téměř třetina produkce směřuje na zahraniční trhy. Piva společnosti Pivovary CZ Group a.s. patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější oceňovaná piva v ČR. Každoročně se umisťují na předních příčkách prestižních degustačních pivovarských soutěží jako je České pivo organizované Českým svazem pivovarů a sladoven, nebo PIVEX.

 

 

32 otvirak2