Již tuto neděli 3. 9. 2023 na závěr letních prázdnin přijde Agent 158 a z letadla se snese rovnou do Kolářových sadů a to již po 10h kdy začne akce s názvem „Agent 158 přichází“. 

Hned na úvod tedy návštěvníky čeká při příznivém počasí seskok parašutistů, následně až do 18h budou v parku připraveny různé disciplíny určené pro všechny bez rozdílu věku. Kdo se přijde jen podívat, může stanovišti projít, bez nutnosti plnit úkoly a případně se dozvědět zajímavé a užitečné informace nebo se věnovat ukázkám v rámci doprovodného programu.

 Pro nejmladší návštěvníky bude k dispozici dětský kolotoč i skákací hrad a od 13h malování na obličej. 

Zajištěna je i možnost zakoupení občerstvení od Kávičky z parku např. burgery, pizza, grilované klobásy, hranolky, párek v rohlíku, ale i dezerty od Niki´s bistro třeba cheesecakes, makronky apod. a k tomu samozřejmě nápoje vč. dětmi oblíbené ledové tříště. Každý kdo se pustí do plnění disciplín na deseti stanovištích získá drobnou odměnu, osvědčení agenta a dostane se do slosování o tři hodnotnější ceny.

Akce je pořádána pod záštitou primátora města Františka Jury a náměstkyně Marcely Župkové. Organizátory celé akce jsou Statutární město Prostějov, Sportcentrum – dům dětí a mládeže Prostějov, Policie ČR a Městská policie Prostějov, kteří zajišťují celodenní program ve spolupráci s E-bezpečím, Vězeňskou službou ČR, Aplikací Záchranka, SARtýmem, Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra. K vidění budou ukázky sebeobrany, ukázky s policejními psy, bude možné prohlédnout si vězeňskou celu, zásahové vozidlo vězeňské služby, policejní vozidla a motorky, dále bude k vidění vybavení policistů – techniků zajišťujících daktyloskopické stopy, v krátkém videu bude ke zhlédnutí simulovaný zásah zadržení pachatele s využitím městského kamerového dohlížecího systému, který v Prostějově 24 hodin denně monitoruje městská policie a je online propojen na Policii ČR. V případě zájmu bude možnost konzultace s pracovníky E-bezpečí, kteří mají mnoho zkušeností s riziky spojenými s pohybem v online prostředí a často spolupracují s Policií ČR na případech týkajících se kyberkriminality. Na stanovištích jsou připraveny i fyzické disciplíny např. jízda zručnosti, také střelba a další.

 

35 agent