Když jíte guláš, je téměř nemožné být smutný. Možná i toto zjištění stálo za nápadem členů spolku Aspire začít pořádat Dobrochovský kotlík. Uplynulou sobotu 16. září se ve zdejším areálu u hřiště konal jeho už osmý ročník.

Na tradiční akci v Dobrochově se tentokrát sešlo celkem osm kotlíků. „Máme tady guláše z vepřového, hovězího, z divočiny i z buřtů,“ dal Večerníku nahlédnout pod pokličku Vlastimil Nakládal z pořádajícího spolku Aspire, jehož cílem je rozvoj aktivního využití volného času v Dobrochově. Spolek v obci mimo jiné pořádá také Drakiádu či Dýňobraní.

O titul laureáta Dobrochovského kotlíku se tentokrát utkaly týmy jako Las Bahamas či Eliščiny ztracené sny. Jejich členové byli nejen místní, ale dorazili také třeba ze sousedních Vranovic-Kelčic či z Prahy.

O vítězi rozhodovala tříčlenná porota, v níž zasedla také Pavla Pavelková. Tu je možné čas od času vidět na obrazovce České televize, kde vaří v pořadu Dobré ráno. „Pozval mě sem předseda naší poroty Aleš Turek, s nímž se známe,“ svěřila se.

Kromě gulášů přítomní také hodnotili chuť celkem 11 buchet. Hned první z nich nesla netradiční sportovní název, když se jmenovala Triatlon. „Myslím, že nám to letos vyšlo bezvadně a všichni budou odcházet spokojeni. Nejdůležitější je, že jsme se tu mohli sejít a normálně se pobavit,“ shrnul Nakládal.

A kdo byl nejlepší? To nebylo zase tak nejpodstatnější, ale stejně se o tom dočtete v příštím vydání Večerníku.

V Dobrochově se místní opět sejdou už nadcházející neděli. „V našem rybníce se přemnožili vysazení kapři, takže se u nás vůbec poprvé budou konat dětské rybářské závody,“ prozradil přítomný starosta obce Miloslav Kříž.