Novou sezónu odstartoval Our Hope Boxing Club Prostějov zorganizováním úvodního kola Národní ligy boxu ČR 2023/2024. Velký turnaj se stylově konal v Národním sportovním centru PV, na ploše jehož haly byl stejně jako před rokem postaven velký ring a v něm se odvíjel mnohahodinový program tří desítek zápasů ve všech věkových i váhových kategoriích.

Začátek celé akce měl přitom slavnostní nádech, neboť pořádající OHBC přebíral ocenění za minulý ročník NLB ČR 2022/2023. „Skončili jsme v něm pátí celkově mezi všemi oddíly České republiky, a navíc druzí v juniorské kategorii hlavně zásluhou Vojty Jančíka se Štěpánem Wezdenkem. I z téhle soutěže tak pro nás cinkla stříbrná medaile společně se získaným pohárem,“ spokojeně konstatoval šéftrenér úspěšného klubu Martin Klíč.

Národní liga boxu na prostějovské hody obsahovala přesně třicet duelů. „Mělo jich být ještě víc, ale několik dvojic se nám bohužel nepodařilo sestavit. I tak je třicítka utkání opravdu dost, proto chci moc poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje. Velký díl práce odvedl můj trenérský parťák Oldřich Dvorský, se zajišťováním administrativních věcí hodně pomáhaly Aneta Vytásková, Vanessa Reiterová i Eliška Vrbová, naplno však makala taky spousta dalších. Velké díky,“ zdůraznil Klíč. Největší radost měl z povedených premiér v soutěžních střetnutích hned čtyř mladých svěřenců – nováčků. Kateřina Štvrtecká (školní mládež, do 52 kilogramů) těsně podlehla Danielové z Holíče. „Byl to velký boj, ačkoliv je Katka o tři roky mladší a neměla oproti soupeřce žádné zkušenosti. Přesto odvedla velice slibný výkon,“ chválil kouč. Zaskvěli se rovněž Daria Ukrainets (školní mládež, do 57 kg) suverénním triumfem r.s.c. ve 3. kole nad Gažiovou (Kopřivnice) a Jiří Pavlica (kadeti, do 60 kg) jasným vybodováním Nováka z Kroměříže. „Daria pochází z Ukrajiny a prokázala svůj obrovský talent. První oficiální zápas se hodně vydařil taky Jirkovi, při premiéře boxoval takticky až nezvykle vyzrále. Společně s Katkou jsou všichni tři naši odchovanci,“ těší Klíče. Kromě toho doma nastoupil ještě i čtvrtý nováček Adam Hayat (školní mládež, do 34 kg), jenž remizoval se znojemským Bočkarevem. „Adam k nám nedávno přišel ze Street Fight Prostějov, vypadá zajímavě a může z něho něco být,“ pokračoval hlavní trenér Our Hope Boxing Clubu PV.

Své bitvy v domácích barvách o hodové sobotě svedly též Sára Dvorská (školní mládež, do 48 kg) a Lenka Červinková (ženy, do 57 kg). „Sára udělala další ohromný posun vpřed ve své výkonnosti, proto jednoznačně porazila na body Léznovou ze Spideru Olomouc. A Lenka? Sice těsně prohrála s kroměřížskou Cvoligovou, ale šlo o vyrovnané utkání i dobrou přípravu na mistrovství republiky, kde se nejspíš znovu potkají,“ odtušil Klíč.

Vedle uspořádaného 1. kola nového ročníku Národní ligy boxu ČR běží naplno každodenní tréninkový proces OHBC Prostějov doplněný o řadu náborových akcí. „Například jsme byli na ZŠ v Melantrichově ulici, kde jsme dětem prvního stupně povídali o boxu, dělali jim ukázky a trochu je soutěží s otázkami i odpověďmi za drobné odměny vtáhli do děje. Nejen díky tomuto náboru se naše boxárna během září každý den čím dál víc zaplňuje, zájem nových mladých nadějí o náš sport ve městě roste,“ má bývalý špičkový rohovník nelíčenou radost.

„Je za tím samozřejmě spousta odvedené práce, a ještě víc dřiny nás všechny společně čeká. Ale rozhodně to stojí za to, pro co nejlepší fungování Our Hope Boxing Clubu a výchovu budoucích talentů děláme skutečně maximum. A moc nám v tom pomáhají všichni partneři i sponzoři, kterým pochopitelně patří velké poděkování,“ připojil Martin Klíč.

V nejbližší době čeká jeho ovečky 2. dějství NLB v Mikulově (30. září), mezinárodní turnaj Zlotá Korona v Polsku a profesionální debut Lenky Červinkové na galavečeru v Praze (oboje 8. října).

 

40 lista box