S bilancí jedné výhry a dvou porážek absolvovaly Turnaj mistryň v mexickém Cancúnu deblistky Kateřina Siniaková, patřící do stáje manažera a šéfa prostějovského tenisu Miroslava Černoška, a někdejší členka zdejšího klubu Barbora Krejčíková. Do semifinále tak nepostoupily, stejně jako Markéta Vondroušová v deblu.

„Vlastně to dopadlo dobře. Turnaj byl pro všechny zklamáním. Kurt byl hrbolatý, počasí hrozné. Máme to za sebou a můžeme alespoň rychle letět do Španělska na finálový turnaj BJK Cupu,“ přiznala úlevu po vyřazení Siniaková.

Krejčíková se Siniakovou vstoupily do deblové části Turnaje mistryň porážkou 3:6, 7:6 a 5:10 s Laurou Siegemundovou a Věrou Zvonarevovou. Pak ale porazily nejvýše nasazený pár americkou dvojici Jesicca Pegulaová, Coco Gauffová 3:6, 7:5, 10:6. Závěrečný duel však nezvládly. K jistotě postupu potřebovaly porazit Gabrielu Dabrowskou z Kanady a Novozélanďanku Erin Routliffeovou. Češky ovšem za silného větru prohrály 4:6 a 5:7.

„Podmínky byly šílené. Vůbec jsme nemohly předvést, co umíme, ukazovaly jsme to v průběhu sezóny. Bojovaly jsme, jak to jen šlo, ale nestačilo to. Turnaj mistryň by měl být pro všechny vrcholem roku. Tak z tohoto pohledu se to vůbec nepovedlo,“ prohlásila Siniaková.

České tenistky ještě čeká v Seville finálový turnaj týmové soutěže. V prvním utkání skupiny A narazí v úterý na Švýcarsko, v pátek si zahrají proti Spojeným státům americkým. „Uvidíme, v jaké sestavě nastoupíme, rozhodneme se, až všechny hráčky dorazí z Mexika,“ plánuje před turnajem kapitán českého týmu Petr Pála. 

 

MUŽI

Paříž – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Bautista (Španělsko) 4:6, 2:6.

Guayaquil – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Darderi (Itálie) 2:6, 3:6