Nové spěšné vlaky a rozšířené autobusové linky – to jsou hlavní změny v jízdních řádech vlaků a autobusů, které začnou platit od 10. prosince. Lidem se výrazně ulehčí například cestování ze Šumperska do Olomouce a zpět.

„Změny v jízdních řádech reagují na požadavky cestujících a také na jeden z cílů Olomouckého kraje, kterým je kvalitní a rychlá veřejná doprava,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Co přesně se od poloviny prosince změní? Tak například v oblasti Šternberska a Uničovska přibydou autobusové linky mezi Uničovem a Litovlí, nové školní spoje pojedou do Šumvaldu a Štěpánova. Další autobusy posílí dopravu do Jívové.

„Na Šumpersku vyjedou nové spěšné vlaky, které propojí sever regionu s krajským městem. Z Velkých Losin přes Šumperk budou vyjíždět tak, aby byly v Olomouci před půl sedmou a půl osmou ráno, zpět bude nový spěšný vlak vyjíždět v 15:30,“ doplnila Kateřina Suchánková, ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomoucké kraje.

Všechny plánované změny jízdních řádů bude průběžně přinášet web www.idsok.cz. Tamtéž najdou zájemci také informace o výlukách, e-shop jízdenek nebo vyhledávač dopravního spojení.