Na pět hasičských vozidel se minulou středu sjelo k domu v ulici Šárka v Prostějově. Jejich počet místní obyvatele přímo vyděsil. Přestože se z jednoho z oken bytu valil hustý dým, nakonec se naštěstí nejednalo o nic vážného. Policisté sice z domu evakuovali tři osoby včetně majitelky bytu, ale ukázalo se, že šlo „pouze“ o hořící jídlo na plynovém sporáku...

 

„Ve středu 22. listopadu vpodvečer nám bylo oznámeno na linku 158, že hoří v bytě v ulici Šárka v Prostějově. Na místo ihned vyjela hlídka, která ještě před příjezdem hasičů evakuovala z domu tři osoby včetně majitelky bytu zasaženého požárem. Šetřením na místě se zjistilo, že došlo k zahoření v kuchyni na plynovém sporáku vlivem nedbalostního jednání majitelky bytu. Ke zranění osob nedošlo a škoda na majetku nebyla zatím vyčíslena,“ informovala Večerník Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jak dále přidala, věc si na místě převzal Hasičský záchranný sbor, který případ řešil s majitelkou bytu podle jeho kompetencí.

„Jednalo se o zahoření potravin na sporáku. Došlo k zakouření prostoru bytu, který byl hasičskými jednotkami pomocí přetlakové ventilace odvětrán. Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Prostějova a jednotky dobrovolných hasičů ze Žešova a Vrahovic, informoval Večerník také tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje Radek Buryánek.