Prostějov patří dlouhodobě mezi město sportu a jen těžko se dají najít místa, kde by se tak dařil ovšem napříč sportovním spektrem. Jsou tu ale v současné chvíli i velké starosti, aby tomu tak nadále bylo, protože u nejednoho sportu to zatím není takové, jak by si funkcionáři i hráči přáli.

Jedním z těchto sportů je i fotbal, kde to opět vypadá, že eskáčko bude mít co dělat, aby se mu záchrana podařila, což pro nervové soustavy není nic příjemného, když k tomu člověk přihlédne i k situaci s rekonstrukcí stadionu, mládeži a všem faktorům, na kterých profi soutěž závisí.

Nedaří se ani basketbalu, který dlouhé roky patřil mezi to nejlepší, co v Čechách nabízel, ale propad je citelný. Je jasně vidět, že by to nějaký impuls i lepší finanční situaci chtělo. Stejně jako v letech minulých to tak bude boj o záchranu druhé nejvyšší soutěže, která se zdá, že letos bude ještě složitější než v minulých letech.

Dalším do neslavné party je házená v Prostějově, kde se na rozdíl od Kostelce nedaří výkony zvedat a pravidelně bodovat. Přitom by člověk řekl, že v daleko větším městě bude konkurence větší a mládež se bude tlačit na místa v sestavě. No, zatím tomu stále něco chybí. Také však není všem dnům konec a vše se ještě může v dobré obrátit, tak snad tomu tak i bude.