Prostějovská cyklistická komunita je hodně početná i aktivní, nejen díky předlouhé historii tohoto sportu v našem regionu má tady velkou tradici. A vedle vrcholového závodění tady existuje opravdu spousta hobbíků, kteří dost často i pravidelně vyráží na svých vymazlených bicyklech.

Zdejší milovníci kol se také v dřívější minulosti vždy koncem roku neoficiálně scházeli na vánoční besídce, kde se společensky pobavili. Toto setkání však postupem let zaniklo, delší dobu se jej nedařilo obnovit. Byť hlavně některým dobrým kolečkářským duším chybělo.

Až loni se taktovky pevně chopil špičkový Masters cyklista Petr Ejem, aby svým obrovským entuziasmem někdejší tradici opětovně nastartoval pod názvem Vánoční posezení kamarádů cyklistů. V poněkud oficiálnější rovině a organizačně velmi náročné podobě.

Hned premiérový ročník novodobého cyklo sedánku se na sklonku minulého roku skvěle vydařil, ten letošní druhý ho ještě trumfl. Petrovi s přípravami i pořádáním pomohli přátelé, kromě spousty místních nadšenců do jízdy kolmo se povedlo zajistit i účast slavných hvězd. A všichni se náramně bavili.