Na konci týdne se bude rozhodovat, které tenisové výběry si to rozdají v extralize smíšených družstev o prestižní titul. Jednu ze semifinálových skupin bude až do neděle hostit Prostějov, obhájce loňského vítězství.

„Je to poslední soutěž roku, v němž se nám hodně dařilo. Chceme sezonu zakončit úspěšně a uděláme maximum, abychom titul obhájili. Je to náš jednoznačný cíl. Máme šanci zaokrouhlit počet titulů na dvacet, což je velice lákavé,“ naznačuje ambice výběru šéfka prostějovských tenisových projektů Petra Černošková.

V sestavě TK Agrofert tradičně nastoupí prakticky všichni dlouholetí hráči a odchovanci klubu, ty tentokrát posílí velice kvalitní tenisté a tenistky. Mistrovi bude pomáhat například přerovská Linda Nosková, nebo Fabian Maroszan z Maďarska. Obě posily mají za sebou výborné měsíce a měli by patřit k oporám.

„Nevíme, jak doplní předběžné soupisky naši soupeři, chceme být na vše připraveni. Především pražské týmy budou silné a naší touhou je mistrovská obhajoba. Sestava tomu odpovídá. Jiné než první místo by bylo zklamání,“ uznává roli favorita prostějovský kapitán Jaroslav Navrátil.

Družstvo TK Agrofert Prostějov vstoupí do extraligy v pátek 15. prosince zápasem proti TK Precheza Přerov, v neděli narazí na vítěze předkola mezi Pardubicemi a Jihlavou. „Nominaci pro jednotlivé duely uděláme den před zápasem,“ poznamenal Navrátil. Utkání prostějovské skupiny v hale u starých kurtů budou začínat v 10 hodin. Finále extraligy smíšených družstev se bude hrát 19. prosince v Říčanech.