Teprve podruhé během této sezóny nastoupí seniorský A-tým Vosíme.cz Korfbal Prostějov k domácímu střetnutí. Ve 4. kole extraligy dospělých ČR 2023/24 to bude proti KC Crocodile Sokol České Budějovice, hraje se v sobotu 13. ledna od 17.00 hodin v hale RG a ZŠ Otto Wichterleho PV.

 

Znovu půjde o hodně důležitý duel, což je vzhledem k zápasově střídmé základní části soutěže čítající jen devět kol vcelku logické. Každé jednotlivé utkání je v takovém případě dost stěžejní, neboť tím více ovlivňuje bilanci i umístění každého z pouhých čtyř extraligových účastníků.

Jak známo, prostějovští korfbalisté vstoupili do aktuálního ročníku velice špatně, když podlehli Znojmu vysoko 14:22 a následně neuspěli ani právě v Budějovicích 14:23. Naštěstí se pak zvedli vítězstvím 19:15 na půdě Brna, čímž se jim povedlo vyrovnat průběžnou tabulku. A odmítnout nabrání možná fatální bodové ztráty.

Místo toho se teď před hanáckou partou – ač zatím zůstává na poslední čtvrté pozici – otevírá šance dotáhnout se k úplnému čelu pořadí. Podmínkou však samozřejmě je zdolat Jihočechy v sobotním vzájemném souboji, přičemž znalci dobře vědí, že se jim proti Krokodýlům dlouhodobě nedaří.

Navíc se stále musí obejít bez trvale absentujících zraněných opor Petra Galíčka, Alexandra Vyroubala i Anety Lešanské. Tím více bude potřeba, aby všichni další členové i členky hráčského kádru zůstali fit a mohli nastoupit. Jednoznačným cílem je potvrdit výkonnostní vzestup klíčovou výhrou.

Jedině tak by Vosy udržely reálnou naději na prvenství po dlouhodobé fázi a tím na přímý postup do finále. Což by byl s ohledem na mizerný start nečekaně vítaný bonus, který je ovšem v tuto chvíli ještě moc daleko. Což si uvědomuje i trenérská dvojice Martin Uherka a David Konečný.

„Přesto chceme v sobotu samozřejmě uspět a Budějky na vlastním hřišti porazit. Půjdeme za vítězstvím,“ ujistil jeden z koučů Vosíme.cz Prostějov Martin Uherka.

 

Tabulka korfbalové extraligy dospělých ČR 2023/24 po 3. kole

1. Brno            2          0          1          68:47   4

2. Č. Budějovice        2          0          1          57:56   4

3. Znojmo       1          0          2          63:72   2

4. Prostějov   1          0          2          47:60  2