Po dvou porážkách, kde už to vypadalo s mužstvem SK Prostějov 1913 na hraně, se přeci jen před domácím publikem a velmi dobrou návštěvností podařilo soupeře z Kroměříže poprvé zdolat a svěřenci kouče Janečka teď budou mít do pátku čas a prostor, aby nabrali další síly a pokusili se urvat čtvrtý zápas ve svůj prospěch, aby v neděli vrátili finálovou sérii před vlastní publikum.

Po prvních dvou zápasech to nevypadalo s mužstvem vůbec dobře. První zápas rozehráli před vlastním publikem výborně, ale druhá polovina zápasu už patřila hostům, kteří se tak dočkali prvního bodu v sérii a doma to dokázali v pátečním pokračování potvrdit. V neděli se tak podruhé oba rivalové představili v Prostějově a bylo jasné, že zatímco eskáčko musí, tak Kroměříž může. V důležitou chvíli se ale povedlo domácím zabrat a urvali první bod.

Teď čeká na oba kohouty čas na odpočinek. Čtvrtý duel má totiž svůj termín až v pátek 22. března. Komu čtyři dny odpočinku pomohou více, bude jasno večer, kdy má utkání první buly v 18.00. Pokud by se hostům podařilo sérii srovnat, pak by rozhodující duel celého ročníku přivítal Zimní stadion v Prostějově v neděli 24. března od 17.00 hodin.