To bude změna! Hotel Čubernice býval krásnou a slavnou dominantou okolí plumlovské přehrady. Dlouhá léta sem mířili zaměstnanci OP Prostějov, pořádaly se zde také svatby, oslavy či školy v přírodě. Mnoho let však areál chátral, předloni byl hotel pojmenovaný po nedaleké přírodní památce dokonce srovnán se zemí. Aktuálně v areálu na atraktivním místě vyrůstá 12 nových chat. 

 

Objekt Čubernice s přilehlými pozemky sloužil do roku 1989 jako rekreační středisko oděvního gigantu OP Prostějov. Po revoluci se v Čubernici vystřídalo hned několik nájemců, v majetku oděvního gigantu však zůstávala.

Teprve po krachu OP Prostějov v roce 2011 prodala insolvenční správkyně areál manželům Skácelovým. Hektarový pozemek, restauraci se zázemím, tři pokoje, byt správce a čtyři chatky se dvěma ubytovacími jednotkami tehdy přišly na 510 tisíc korun.

Před necelými pěti lety se majitelem stala prostějovská společnost M.B.S Mini Brewery Systém. Tehdy se začalo zcela otevřeně hovořit o tom, že dočista zchátralý objekt bývalého hotelu bude srovnán se zemí. Ani firma zabývající se projektováním minipivovarů však nakonec své plány nedotáhla do konce a koncem roku 2021 areál prodala.

Novým majitelem se tedy před zhruba dvěma lety stala prostějovská stavební firma Švec, která v průběhu roku 2022 provedla demolici bývalého hotelu i dalších objektů. Na uvolněném pozemku se už loni rozjela výstavba chat, ta v těchto dnech nabrala na patřičných obrátkách. „V první etapě postavíme dvanáct chat. Bude pak záležet na jejich majitelích, zda je budou chtít využívat k bydlení, či rekreaci. Co bude dál, se teprve uvidí,“ vyjádřil se aktuálně jednatel Radim Švec.