Na další skvělý dílčí úspěch ve své kariéře dosáhl Tomáš Macháč v Miami, kde dokázal ve druhém kole poprvé porazit soupeře z první světové desítky. Ve dvou setech vyřadil pátého nasazeného Andreje Rubljova z Ruska, přestože kvůli dešti musel na začátek utkání čekat přes šest hodin.

„Je to skvělý pocit. Hrál jsem velice dobře, ale zápas mě stál opravdu hodně sil a na nějaké emoce po vítězství už nezbývaly,“ uvedl po životní výhře Macháč, který v 1. kole porazil domácího držitele divoké karty Darwina Blanche. Tím si vysloužil šanci narazit na špičkového protivníka.

„Před zápasem jsem se ptal Kuby Menšíka na nějaké tipy, protože on ho porazil v Dauhá. Navzájem se motivujeme. Pomáhá nám, že dokážeme porazit takové hráče, pak si můžeme i radit,“ přiblížil přípravu na utkání Macháč.

Šestadvacátý nasazený Jiří Lehečka naopak odehrál na Floridě jediný zápas, v němž nestačil na Alexie Popyrina. S Australanem prohrál první sadu, v té druhé ale vedl 4:2 a mířil za vyrovnáním. V klíčové pasáži ale prohrál čtyři hry v řadě. „Vůbec nevím, co se stalo,“ kroutil hlavou zklamaný Lehečka.

Poprvé do hlavní soutěže turnaje kategorie Masters postoupil přes kvalifikaci Vít Kopřiva, v úvodním kole ale podlehl Australanovi Christopherovi O'Connellovi, když třikrát prohrál své podání a sám nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů. Ve finále kvalifikace skončil Jakub Menšík po porážce se Slovákem Lukášem Kleinem.