Okrašlovací spolek města Prostějova ve spolupráci s Rodinným centrem Lodička pod záštitou Zdravého města Prostějova opět pořádal Velikonoční hledání kraslic. Konalo se v úterý 26. března ve Smetanových sadech.

Akce se zúčastnily děti ze školek na Husově náměstí a ulic Partyzánská,  J. Železného,  A. Krále, Květná,  Moravská,  Raisova a školky spadající pod MŠ v ulici Šárka. Do školek jim pořadatelé v pondělí 18. března rozvezli  velikonoční vajíčka z polystyrenu, která děti namalovaly. Ta spolek, který opět zakoupil i vajíčka a zajíčky z čokolády, následně vyzvedl a vše nainstaloval ve Smetanových sadech. Děti poté vše hledaly a soustředily na sběrných místech. Tam si poté školky vyzvedly nahlášený počet sladkostí a dekorací.

„Zatímco čokoláda je určena ke konzumaci, malovaná polystyrenová vejce školky mohou využít k výzdobě nejen svých interiérů, ale i velikonočních stromečků, které jsou umístěny na hlavním náměstí,“ dodala předsedkyně spolku a 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

„Bylo to jako vždy báječné, i když nějaké slzičky tady byly. Oplakaly to dvě děti z mé třídy, které nic nenašly. Ale protože je lov spravedlivý, o čokoládu nepřišly,“ smála se jedna z učitelek.