Taková šance se už určitě nikdy nebude opakovat! Na letošní léto je do prostějovského muzea naplánovaná výstava světově uznávaného fotografa Jana Saudka, která nepochybně přitáhne pozornost velkého množství lidí nejen z Prostějova. A právě váš snímek může být její součástí! Stačí, pokud nám do redakce pošlete fotografické akty.

I v době koronavirové může kultura žít! PROSTĚJOVSKÝ Večerník pro vás ve spolupráci s galeristou Jindřichem Skácelem i Muzeem a galerií Prostějov připravil jedinečnou příležitost, jak už nyní představit tvorbu zdejších fotografů. „Na letošní léto jsem připravil výstavu představující fotografie a malby Jana Saudka. Po dohodě s kurátorkou muzea Kamilou Husaříkovou bychom rádi do výstavy zapojili i širokou veřejnost a jeden sál muzea vyčlenili pro fotografické práce prostějovských fotografů,“ nastínil Jindřich Skácel. Od celé záležitosti si slibuje oživení kultury, jež v současnosti „spí zimním spánkem“.  

Výstava se bude konat zhruba od poloviny června do poloviny září pod záštitou primátora Statutárního města Prostějov Františka Jury ve třech sálech muzea. Jan Saudek v nich představí zhruba padesát fotografií a dvacet maleb. „Jeho práce budou vytaveny ve dvou sálech. Zbývající sál bude vyhrazen pro tvůrce z regionu, kteří tímto budou chtít vzdát poctu Janu Saudkovi. Zasílat mohou fotografie aktů jakékoliv velikosti i formátu,“ upřesnil Skácel s tím, že počet snímků není omezen. 

Na originálním nápadu se bude výraznou měrou podílet i PROSTĚJOVSKÝ Večerník, jenž bude představovat vybrané fotografie společně s krátkou vizitkou jejich autora. Pro každého, kdo své snímky zašle do redakce, bude připraven katalog Jana Saudka. Výzva je určena všem od úplných amatérů přes studenty fotografie až po zavedené tvůrce.

 

Pošlete nám své fotky!

* pošlete fotografické akty na e-mailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* uveďte své jméno, věk, bydliště. Uvítáme, pokud připojíte krátký vzkaz pro Jana Saudka a také odpověď na otázku, proč fotografujete.   

* pro každého, kdo své snímky zašle do redakce, bude připraven katalog Jana Saudka.